15.04.2016 Cuma günü Beyoğlu Kaymakamlığına bildirim yapılarak tüzel kişiliğine kavuşan kulüpler birliği çalışmalarına başladı.

İlk etapta 93 takımın 58’inin katılımı ile oluşturulan birliğin kurucu takımları, Pazarspor, İstanbulspor A.Ş, Karagümrükspor A.Ş, Altay, Eyüpspor, Silivrispor, Nilüferspor A.Ş ve Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş Kulüp Başkanları seviyesinde kuruldu.

Kulüpler Birliğinin Kurucu Başkanlığına seçilen Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, yaptığı açıklamada,” uzun yıllardır çalışmasını yaptığımız kulüpler birliğini 93 takımdan 58’inin katılımı ile tescil edip kurduk. TFF tarafından 2015-2016 sezonunda liglerin tescil edilmesinin ardından düşen ve çıkan takımların da belirlenmesi ile 93 kulübün tamamının katılımı ile ilk genel kurulumuzu yapacağız.

İlk genel kurulumuzu Türkiye Futbol Federasyonun mali kongresinin ardından yapacağız. Kısa bir süre için dede Basın ve Kulüpler Birliği camiasının katılımı ile lansman toplantısını yapıp kamuoyuna duyuracağız. Kulüpler birliği olarak amaçlarımız ortak kazanımlarımız da artış sağlamak, liglerimizin kalitesini ve marka değerini arttırmak gibi bir çok alanda takımlarımıza kazanımlar sağlamak yönünde olacaktır. Bu doğrultuda kurucu Başkan olmam yönünde Başkanlarımızın gösterdiği teveccühe, teşekkür ederken seçimli ilk genel kurula kadar en iyi şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtirim” dedi.