3. Lig 2. grupta mücadele eden ve kendi sahası bakımda olduğu için iç saha maçlarını yakın ilçelerde oynayan Pazarspor'da yönetim adına bir açıklama yapan basın sözcüsü Rıfat Uluşahin  kulüp olarak yeni sezondan umutlu olduklarını ve taraftarın kendilerine gereken desteği verecekeğini söyledi. Uluşahin yaptığı açıklamada: Değerli sporseverler, Sevgili Pazarsporlular;50.Yılımızı sürdürdüğümüz geçen sezon Kulübümüzü Ulusal liglerde temsil eden takımlarımızın hedefleri; bu özel yılı taçlandırarak bir üst lige çıkmaktı.

Bu takımlarımızdan Kadın Hentbol Takımımız geçte olsa bu hedefini gerçekleştirerek 2018/2019 sezonunda en üst lig olan Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Liginde mücadele etmeye hak kazanarak bizleri gururlandırmıştır.

Bu doğrultuda; bu branşın Pazarsporda kurulması ve yaşaması adına bugüne kadar bizimle çalışan Fatma Badoğlu Hocamızla Süper Ligde de çalışmaya karar vermiş bulunuyoruz.Oluşturduğumuz bütçe doğrultusunda bu ligde kalıcı olabilmek adına yaptığımız transfer çalışmaları ile İç Transferde Seden İş Gören, Tuğba, Çiçek, Çiğdem Dedecan, Songül Tezkorkmaz, Honore NGO Batandi, Michaella Eunice Magba, Gizem Can İnce, Bilge Birben dış transferde   İlke Şen, Tülay Kibaroğlu, Handan Kocabıyık,Özlem Sürek  isimli sporcularla anlaşmaya varılmıştır ve ihtiyacımız olan 1/2 pozisyon için de çalışmalarımız devam etmektedir.

4-6 Eylülde Türkiye Kupası maçları için Ankara da, sonrasında 9 Eylülde Antalya da geçen yılın şampiyonu Muratpaşa Bld.Spor maçı ile sezona başlayacağız. Bu yılki hedefimiz bu ligi tanımak ve kalıcı olmaktır. Bu doğrultuda amacımıza ulaşmamız için bugüne kadar bizlere Sosyal sorumluluk adına destek olan başta ÇAYKUR olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının, Belediyemizin ve siz değerli sporseverlerin M. Akif PİRİM spor salonundaki maçlarımıza yoğun ilgi göstererek destek olmalarını bekliyoruz.

Kulübümüzün lokomotifi, bir diğer ulusal ligde ki temsilcimiz olan futbol takımımız geçtiğimiz sezon 50. yıl özel hedefi doğrultusunda; ilk yarıyı lider bitiren başarılı müsabaka ve performans göstermesine karşın, ligi  6. sırada tamamlayarak playofa katılma hakkını maalesef son anda yitirmiştir. Ancak 50.Yılın devam ettiği önümüzde ki  sezonda bu hedefimizi gerçekleştirmek için  kararlıyız ve istekliyiz.

Bu kapsamda yıllardır yaptığımız çağrımıza; Süper Ligdeki Ekibimiz Çaykur Rizespor karşılık vererek  Pilot  takım anlaşması yapmıştır. Sporcu ve diğer desteklerle ekonomik karşılığı olan bu birlikteliğin oluşmasında katkı veren Başkan Hasan Kemal Yardımcı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz. Kısa vadede Pazarsporumuza , orta ve uzun vadede her iki kulübede önemli katkılar ve değerler kazandıracağına inandığımız bu birlikteliğin  her iki kulübe hayırlı olmasını dileriz.

Geçen sezonun bitmesi ile birlikte yeni sezonun planlaması ve çalışmaları başlamış ve öncelikle Teknik ekip oluşturulmuş ve takımın başına; kulübümüzde uzun süreler boyunca sporcu, hoca, menajer, gençlik geliştirme sorumlusu olarak da  hizmet vermiş olan Adem Nebioğlu Teknik Direktör olarak getirilmiştir. Ardından henüz sporu bırakan ve uzun süre Kulübümüzde başarılı sporculuk kariyeri olan, iki şampiyonluk yaşamış ve başka kulüpler dede görev yapmış Ramazan Öztürk kardeşimizde Sportif Direktör olarak göreve başlamıştır.

Ardından iç transferde Maksut Birben, Egemen Zengin, Emrecan Afacanoğlu, Eren Aykut Pehlivanlar, Hüseyin Terzi, İbrahim Topaloğlu, Kadir Yılmaz Çelik, Mehmet Aytemiz, Mert Özmen, Mete Karahan, Oğuzhan Birben, Reşat Şen, Tugay Turhan, dış  transferde  Can Muhammet Vural, Ceyhun Demircan, Oktay Gümüş, Ozan Karabacak, Ömer Serbest, Reha Kurt, Soner Ergençay, Tamer Arıcı, Uğur Bulut ile anlaşmaya varılmış, Pilot takım anlaşması çerçevesinde Çaykur Rizespordan M.min Balcılar, Sinan Yazıcı ve Kazım Kopuz isimli oyuncular kadromuza katılmıştır. Bunların dışında alt yapımızdan teknik ekipçe çok sayıda sporcu kamp kadrosunda bulunmuş, bunlardan 2001 doğumlu İbrahim Topaloğlu  profesyonel yapılmıştır.

Oluşturduğumuz ekip ve takımımız önceki sezonun üstüne çıkarak daha başarılı bir sezon geçirecektir. Bu konuda tüm Teknik ekip ve oyuncu gurubuna güveniyoruz. Kendi adımıza koyduğumuz hedef ise öncelikle doğrudan şampiyon olarak  2. Lige dönmek, en azından play of yolu ile bunu gerçekleştirmektir. Bu hedeflerin altında kalmak durumunda kendimizi başarısız sayarız.

Tüm bu hedeflerimizin yanında dezavantajlarımızı da sizlerle paylaşmak isteriz. Bildiğiniz gibi Bakanımız sayın Osman Aşkın BAK ın çalışmaları sonucu stadyumumuzun zemini ve eski protokol tribünü boydan boya yeniden yapılmak üzere ihale edilmiş ve yapılan ihale sonucu inşaat çalışmaları başlamıştır. Yakın gelecekte; kulübümüz ve ilçemiz  olarak 5000 koltuk kapasiteli modern bir stadyuma ve zemine kavuşacağız. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve çalışmaların bir an önce tamamlanmasını diliyoruz.

Temennimiz, çok değer verdiğimiz seyircimizden uzak kalacağımız bu sürenin en aza inmesidir. Niyetimiz ligin ikinci yarısında stadımıza, Pazarımıza ve seyircimize dönmektir. Ancak yukarıda izah ettiğimiz zaruret nedeniyle ilk yarı maçlarımızı, stadyum uygunluğu olan yakın ilçelerde oynayacağız. İç sahadaki ilk iki maçımızı Hopa, sonrasında da zemini yeniden bizim için yapılacak olan Arhavi stadında oynamayı planlıyoruz.

Sözlerimizin sonunda; bugüne kadar gösterdikleri maddi ve manevi katkılar nedeniyle önce Pazarlılara, sonra başta Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü olmak üzere yanımızda olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, aynı katkıların spor ve güzel Pazarımız için devam etmesini diliyor, başlayan 2018-2019 sezonunun Pazara, Pazarspor’a yakışır surette geçmesini diliyoruz.

Bu düşünce ve temennilerle siz değerli sporseverleri,  taraftarlarımızı 2 Eylül Pazar günü saat 15:30 da Hopa stadında oynayacağımız Osmaniye FK maçına bekliyoruz. Yolumuz uzun, yorucu ama sonu mutluluk olan bir yol olsun.