Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Koltuğunu ilköğretim okulu öğrencisi Zülal Erdurmuş’a devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öğrenciler sürpriz yaptı. Kemanı eline alan Melek Kaya ismindeki öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesi için “Benim annem, canım annem” şarkısını çalması üzerine duygu dolu anlar yaşandı. Erdoğan, “Off şimdi beni yıktın” diyerek duygulandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zülal Erdurmuş’a (10) devretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce kabule kemanı ile birlikte gelen Kentkoop İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Melek Kaya’yı yanına çağırdı. Küçük kızdan kemanını çalmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, keman için “Yerli mi ithal mi?” diye sordu. Budur ilinin kemanda çok iyi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Viyolonsel olsun, viyola olsun bütün bunların üretimini Burdur ilimiz başarılı bir şekilde yapıyor maşallah” dedi.
Kemanını eline alan Melek Kaya, “Cumhurbaşkanımız bu parçayı şehitlerimiz için çalıyorum” diyerek, Çanakkale türküsünü çaldı. Kaya, daha sonraki parçayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çaldığını belirterek, “Uzun ince bir yoldayım” şarkısını çaldı. Küçük kız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir de sürpriz yaparak, son parçasını annesi Tenzile Erdoğan’a armağan etti. Melek Kaya’nın “Cumhurbaşkanım bu parça da anneniz için” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Off şimdi beni yıktın” dedi. Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesi için, “Benim annem, canım annem” şarkısını çaldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygulandığı görüldü.