Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, sivil toplum olmadan demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, “Sivil toplum tenkit eder, görüş üretir, vizyon planlar ve önemli katkı sağlar. Bu yıl yaklaşık 11 milyon Euro Avrupa Birliği fonlarından sivil topluma ayırıyoruz” dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “AB-TR Siyasette Kadın Sivil Ağı” başlıklı sempozyum düzenledi. Sempozyuma AB Bakanı Bozkır’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Türkiye ve Avrupa’dan kadın dernekleri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Sempozyumda konuşan Bakan Bozkır, demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, “Sivil toplum olmadan demokrasiden bahsetmek olmaz. Sivil toplum tenkit eder, görüş üretir, vizyon planlar ve önemli katkı sağlar. Öncelikle bu amaçla sivil toplum projelerine önemli destek veriyoruz. Bu yıl yaklaşık 11 milyon Euro Avrupa Birliği fonlarından sivil topluma ayırıyoruz. 2020 yılına kadar da 190 milyon Euro’luk bir kaynağımızı sivil toplumumuzun gelişmesi ve Türkiye’ye ve ülkemize katkı sağlaması için kullanacağız” dedi.
Partisinin kazandığı seçimlerde kadın çalışmalarının ön planda yer aldığını ifade eden Bozkır, şunları söyledi: “Siyasette son 4 yıldır gözlemlediğim, gerçekten siyasetin temel unsuru kadınlardır. İstanbul örneğini ve Ak Parti örneğini vermek istiyorum. Ak Parti eğer son dönemdeki tüm seçimleri kazandıysa Ak Partili tüm kadın teşkilat mensupları sayesindedir. Bütün evlere giderler. Tek tek dolaşırlar, bir daha giderler. Uyumazlar. Bütün enerjiyi kadınlar sağlar. Onun dışında çocuğu hastadır, evde 40 derece ateşte bırakır kampanyalarda çalışırlar. Kocası iflas etmiştir, kocasının iflas ettiğini söylemez gelirler çalışırlar ve gerçekten çok önemli bir katkı sağlarlar.”
KADEM’in çalışmalarına da değinen Volkan Bozkır, “O kadar çok faaliyetleri var o kadar iyi çalışıyorlar ki; gerçekten KADEM deyince herkesin yüreği titriyor. İnşallah daha güzel günlerinizde, mecliste 100 kadınımızın olduğu parlamentoyu arzu ediyoruz. İş dünyasında olsun, bakanlıklarda olsun yüzde 50’nin üzerinde kadın mensubun olduğu tabloları görmek istiyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Bozkır, Fransa ve Belçika’dan toplam 14 STK temsilcisinin katıldığı sempozyumun sonunda KADEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz’ın kendisine taktim ettiği çiçeği, jest olarak geri taktim etti.