DÜZCE (İHA) – Ankara’dan Sakarya’ya giderken Düzce’ye uğrayan Adalet Bakanı Kenan İpek ile HSYK 3. Dairesi Başkanı Metin Yandırmaz, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Adliyesi’ni ziyaret etti.
Bakan İpek, ilk olarak Düzce Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Ali Fidan tarafından karşılanan Bakan İpek, bir cenazeye katılmak için Sakarya’ya giderken Düzce’ye uğradığını belirterek, “Düzce’de yargıya yönelik sorun yok” dedi. Vali Fidan ise cezaevi yolunu asfaltlama çalışması yapıldığını, İl Özel İdaresi binasının denetimli serbestlik olması için girişimler yaptıklarını söyledi.
Bakan İpek, daha sonra Düzce Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan İpek ve HSYK 3. Dairesi Başkanı Yandırmaz’a Düzce ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Düzce’miz, yaşadığı ağır deprem sonrası şehir ünvanı almış küçük bir kent olmasına rağmen çok hızlı bir yaşam olduğunu söylemeliyim. Özellikle turizm ve sanayi alanında sahip olduğumuz potansiyel ve hızlı gelişim ilimizin kalkınmasına en önemli katkıyı sağlıyor. Yayla, akarsu, şelale ve Akçakoca’daki deniz turizmi başta olmak üzere Konuralp’de bulunan Batı Karadeniz’in ayakta kalan son antik tiyatrosu için çalışma ve projelerimiz devam ediyor. Ayrıca sanayi alanındaki yatırımlara da bir yenisi daha eklendi ve 4. Organize Sanayi Bölgemizin yapımına başlandı” dedi.
Bakan İpek de, yaptığı açıklamada Düzce’nin gözle görülür bir potansiyele sahip olduğunu ve bu şansı da iyi değerlendireceğinden emin olduğunu belirtti. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Keleş, Bakan İpek ve HSYK 3. Daire Başkanı Yandırmaz’a tel kırma işi birer tablo hediye etti.
Bakan Kenan İpek, Düzce Adliyesi’ni de ziyaret etti. Adalet Sarayı’nı gezen İpek, burada yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumları yerinde ziyaret ediyoruz. Sorun varsa yerinde görmek itiyoruz. Bugünde burada arkadaşlarla bir araya geldik” diye konuştu.
Bakan İpek, kısa bir süre hakim ve savcılarla sohbet ettikten sonra Düzce’den ayrıldı.