Adalet Bakanı Kenan İpek, Hatay ve Adana’da durdurulan MİT TIR’ları soruşturmasını yürüten HSYK Başmüfettişi’nin raporunu hazırlayarak HSYK 3. Dairesi’ne göndermesine ilişkin, "Müfettişlerin çalışması devam ediyor. Çalışma sonrası hukuki süreç neyse o yapılacak. Onu açıkça söylüyorum. Hukukun içinde kalarak bütün işlemler ve eylemler gerçekleştiriliyor. Zamanı gelince HSYK bu konuda da kararını alacaktır" dedi.
Adalet Bakanı Kenan İpek, Türkiye Noterler Birliği’nde düzenlenen ’44. Olağan Genel Kurul’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Twitter fenomeni Fuat Avni, 7 Haziran seçimleri öncesi çok büyük bir operasyon başlatılacağını ve 200 önemli ismin gözaltına alınacağını iddia etmesine ilişkin sorusunu İpek, "Fuat Avni gibi aslında ne idüğü belli olan güruhun açıklamasının hele hele gazetelerde manşet yapılması gerçekten ülkemiz açısından üzüntü verici. Böyle bir şey olabilir mi? Soruyu ben soruyorum, böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde cevapladı.
İpek, Hatay ve Adana’da durdurulan MİT TIR’ları soruşturmasını yürüten HSYK Başmüfettişi’nin raporunu hazırlayarak HSYK 3. Dairesi’ne göndermesine ilişkin, "Müfettişlerin çalışması devam ediyor. Çalışma sonrası hukuki süreç neyse o yapılacak. Onu açıkça söylüyorum. Hukukun içinde kalarak bütün işlemler ve eylemler gerçekleştiriliyor. Zamanı gelince HSYK bu konuda da kararını alacaktır" şeklinde konuştu.
Başka bir gazetecinin, "Hakim ve savcılarla ilgili Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun bir yorumu oldu, ’başörtüsü’ ile görev yapabilmelerine ilişkin. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna İpek, "Yargıtay Genel Sekterliği’nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na bu konuda bir yazısı geldi. Onun üzerine Genel Sekreterlik cevap verdi. Yazıda özellikle mevzuatı özetlediler. Yani, başörtüsü konusunda bir yasa olmadığını dile getirdiler. Ancak, ileride böyle bir konu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun gündemine de gelebilir" cevabını verdi.
İpek, 28 Şubat Davası’nda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmanın genişleyebileceğine ilişkin talimatının olmasına ilişkin ise, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, suç varsa, ihbar varsa bu konuda çalışma yapar" dedi.