Adalet Bakanı Kenan İpek, Elazığ kent merkezinde kalan açık cezaevinin olduğu yerin bir kısmına adliye personeli için eğitim merkezi kurulması kararını verdiklerini açıkladı.
Adalet Bakanı Kenan İpek, beraberindeki heyetli birlikte Elazığ Valiliğini ziyaret etti. Vali Murat Zorluoğlu, vali yardımcıları ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan İpek, şeref defterini imzaladı. Daha sonra Vali Zorluoğlu’ndan kentle ilgili genel bilgi alan Bakan İpek, Elazığ’a eğitim merkezi kurma kararı aldıklarını belirtti. Elazığ merkezimizde daha önce ıslah evi olarak kullanılan şuan ki açık cezaevinin yerine eğitim merkezi yapma düşüncelerinden bahseden Bakan İpek, "Az önce vali beyin odasında belediye başkanımızla bu konuyu konuştuk. Kent merkezinde kalmış çok kıymetli bir arazi. İnşallah belediyemiz bu arazinin bir kısmına eğitim merkezi yapıp bize verecekler. Bunun teknik boyutunu önümüzdeki günlerde Ankara’da bir araya gelerek kararlaştıracağız. Adliye personeline yönelik Elazığ’da bir eğitim merkezimiz olacak. Burada belediyenin katkısını görmüş olacağız, arazinin bir kısmını da biz belediyemize hibe edeceğiz. Eğitim merkezi çok amaçlı bir yer oluyor. Spor salonuyla kültür merkeziyle, yatakhaneleri ile 12 ay hizmet verecek bir eğitim kurumu olacak" dedi.
Kentin dokusu ile uyumlu bir tesis yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Ancak tesisin ne olacağı ile ilgili projelendirme aşamasında belirteceğiz. Tahmin ediyorum önümüzdeki haftada Ankara’da protokolü imzalayacağız" diye konuştu.