‘Çözüm Süreci’ ve ‘Paralel Yapı’yla mücadele konusundaki kilit isimlerden olan Adnan Boynukara, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevini yürütürken istifa eden ve AK Parti’den aday olan Adnan Boynukara, memleketi Adıyaman’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Esnafları ziyaret eden Boynukara, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.
Adnan Boynukara, isim vermeden HDP’yi eleştirerek, HDP’nin silahlardan medet umduğunu ve gündemi başka yöne çekmeye çalıştığını iddia etti. Bu saatten sonra silahlar üzerinden vesayet odağı oluşturulmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söyleyen Adnan Boynukara, ‘Çözüm Süreci’nden dönüş olmadığının altını çizdi.
Boynukara, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
“Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları dikkate alınırsa, ikisi de ‘Çözüm Süreci’nin ülkemizin en önemli sorunu olduğuna işaret ediyorlar. Terörün bitmesi için zehir içmem gerekiyorsa zehir içerim diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Zaten bugüne kadar yapılmış olan değişik denemelerin başarısız olmasının temel sebebi siyasi kararlılığın olmamasıdır. Süreçte başarı söz konusu ve devamlılık varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlığı üzerine devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığını hükümet ve Sayın Başbakanımız sürdürüyor. Bu konuda Türkiye’nin en önemli temel projesi olduğu, yüzyılı aşan bir sorunu çözme iradesinin ortaya konulduğunu kendileri sıklıkla ifade ediyorlar. Dolayısıyla onun dışındaki değerlendirmelerin hepsini konjonktürel değerlendirmeler olarak değerlendiriyorum. Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki tutumlarında herhangi bir değişiklik yok. Diğer tüm siyasi aktörlerin yaptıkları açıklamaları ben günlük, siyasi mülahazalar olarak değerlendiriyorum, çok da önemli bulmuyorum. Burada önemli olan silahın devre dışı kalması, sivil siyasetin aktif olmasıdır. Seçim sürecindeyiz ve hala birileri Türkiye’nin bir bölgesinde gizli bir biçimde insanları silahla tehdit ediyorsa, bunda bir sorun var demektir. Önce dönüp buraya bakmak lazım. Türkiye’de şu an seçime giren bir parti işin bu yönünü örtmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın kimi açıklamaları üzerinden bir tartışma yaratıp gündemi değiştirmek, odağı kaydırmak istiyorlar. Biz buna pirim vermeyeceğiz. Bizim bu konuda kararlılığımız çok net. Sürecin istediğimiz biçimde sonuçlanması, silahların devreden çıkması için yapılması gereken her türlü çalışma yapılacaktır. Bu konuda siyasi iradenin kararlılığı çok güçlüdür. Bunun dışındakilerin hiçbirini dikkate almıyorum. AK Parti birçok vesayet odağıyla mücadele ederek bugüne geldi. Sivil askeri bürokrasiyle mücadele etti, sermayeyle, medyayla mücadele etti. Şimdi silah üzerinden yeni bir vesayet odağı oluşturulmasına hiç kimse izin veremez. Hiç kimse bunu beklemesin. Bunlar çocuksu hevesler, ergenlik psikolojisi, ben bunları çok ciddiye almıyorum.”