Hakların Demokratik Partisinin (HDP) genel seçimlerde barajı geçmesi Ağrı’da kutlanmaya devam ediyor.
HDP’nin dün yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını geçmesi ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede Ağrı Belediyesi Açık Otoparkı’nda yapılan kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı. Saat:18.00’da başlayan kutlamalara kentin dört bir yanından vatandaşlar katıldı. Genel seçimler sonucuna göre Ağrı’dan 4 milletvekili çıkaran HDP milletvekilleri Mehmet Emin İlhan, Dirayet Dilan Taşdemir, Berdan Öztürk ve Leyla Zana platform da, kutlamalara gelen vatandaşlara hitap etti. Leyla Zana’nın, Kürtçe olarak yaptığı konuşmanın ardından konuşan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı’nın genel seçimlerde tarih yazıp, HDP’nin Türkiye’de en fazla oyunu arttırdığı il olduğunu belirtti. Sakık, “Sizler tarihe not düştünüz. Ağrı’da tarih yazdınız. Sizi yüreğinizden öpüyorum, sizi saygıyla selamlıyorum. Siz yeni bir tarih yazdınız. Sevgili kardeşlerim, işte bu gün Belediye sizin emrinizde, 4 vekil sizin emrinizde. Bütün Türkiye, Avrupa’sına kadar herkes Ağrı’yı konuşuyor. Allah adına diyorum ki bakın Türkiye’de en çok oyunu artıran tek il Ağrı’dır, tarih yazan Ağrı’dır. Ağrı dün buradan büyük bir mesajını Türkiye halklarına, Avrupa’ya, bütün Dünya’ya verdi. şeklinde konuştu.
Sakık, "Bütün televizyonlarda Ağrı’nın başarısı konuşuluyor. Ağrı’daki halkımızın iradesi konuşuluyor. İşte buradan sesleniyoruz. Ey Halkların Demokrasi Partisi sen Ağrı’yı model aldın, Türkiye’de 80 vekil çıkardın. Çünkü 1 yıl önce Ağrı, Türkiye’deki bütün barajları yerle bir etmişti. İşte onun için Ağrı’ya ne yapsak, ne etsek azdır” dedi.
Ağrı’da görevini yaptığını ve Belediye ile 4 tane vekilliği aldığını söyleyen Sakık, “ Kadınlardan gençlere, yaşlılardan çocuklara, bu süreç içerisinde partili arkadaşlarım, İl genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, partide çalışan emektar kardeşlerimize herkese bin kez teşekkür ediyoruz. Çünkü hepsinin çok büyük bir emeği vardır. Yanılmıyorsam benimde bu mücadelede bir emeğim vardır. Size helali hoş olsun. Ama emeği unutmak öldürür. Onun için hiç kimse, bir diğerinin emeğini inkar etmemelidir. Sizinde benim üzerimde emeğiniz var, onu helal edin. Ben burada görevimi yaptım. Burada belediyeyi aldım, 4 tane vekilliği aldım. Türkiye’de birinci parti oldum, Türkiye genelinde HDP’de Ağrı birincidir, oylarını arttırmada. Onun için benim görevim bitti. Ne zaman arkadaşlarım ve partim, halkım bana yolun açık olur derse, ben gitmeye hazırım. Sizlerle vedalaşmaya hazırım. Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Bu topraklarda kardeşliğin bir an önce hayat bulması temennisinde bulunan Sakık, “Sizden bir ricam var. Zafer sarhoşluğuna kapılmayalım, kibirli olmayalım. Biz çalışacağız. Yüzde 78.22 oy almışız, bize yüzde 21 oy vermeyen kardeşlerimiz, niye oy vermedi diye onlara gideceğiz. Kibirli olamayacağız, kimseye tepeden bakmayacağız. Bir birimizi seveceğiz ve size bir şey daha söyleyeyim. Biz hiç kimseye saygısızlık etmedik. Bazen gittiğim yerlerde burada görevli olan birimler var. Bize kibirle bakarlar. Biz hiç kimseye kibirle bakmayız. Size kim ki kibirle bakarsa burada rütbesi, üniforması ne olursa olsun, onlara insan muamelesi yapmayın. Tek ricam o. Allah yardımcınız olsun, yolunuz açık olsun. Allah bu topraklarda barışı ve kardeşliği bir an önce hayata geçirsin” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar halaylar ve havai fişek gösterileriyle devam etti.