AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, Kastamonulu hemşehrileriyle bir araya geldi. Benli, hemşehrilerinin “Vekil olunca bizleri unutmayın” hatırlatması üzerine “Ben mahallede yaşıyorum. Otobüse, minibüse, metrobüse biniyorum. Bundan sonra da yine aynı olacağız. Bunlar sadece bir isim. Yine annemin kızıyım, babamızın kızıyım” dedi.
AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, bugün Kağıthane’de Kastamonu Bozkurt İlçesi Keşlik Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle düzenlenen kahvaltıya, AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayları Fatma Benli, Muharrem Baltacı ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş katıldı.
Burada bir konuşma yapana Fatma Benli, 28 Şubat’ta yaşadığı mağduriyetleri anlattı.
O dönemde üniversite mezunu olduktan sonra hayata adım atarken birçok yasakla karşılaştığını belirterek, "Duruşmalardan atılmaya başladım. Yüksek lisans yaparken bıraktım. Ama ben gene şanslıydım. Mezun olmuştum. Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi’nden arkadaşlarım okullarını bırakmak zorunda kaldı. Mücadeleye böyle başladık. Bu yapılanın haksızlık olduğunu anlatmaya çalıştık" dedi.
28 Şubat döneminde yüzlerce dava açtığını hatırlatan Benli, "Ama o dönem duruşmalara alınmadım. Çok yoğun çalışıyordum. Ama yüzlerce dava kaybettim. Bu kadar çok yoğun çalışıp, bu kadar dava kaybettiğim için benim için tez bile yazılırdı. Tez yazmadılar ama George Town Üniversitesi’nde yayımlanan en etkili 500 Müslüman listesine girdim" şeklinde konuştu.
Benli, Türkiye’nin dışarıda ve içeride çok sayıda düşmanı olduğunu vurgulayarak, "Hafifçe biraz tökezler olsanız, herkes başınıza üşüşüyor. Ama bu hepimizin ülkesi. AK Parti şu an koşuyor. Koşan insanın yürüme şansı yok. Daha fazla oy alırsa, daha güçlü iktidara gelirse, belki 12 senede yaptığını 3 - 4 senede yapacak" ifadelerini kullandı.
Hemşehrilerinin sorularını da cevaplayan Benli, bir vatandaşın "Vekil olunca bizi unutmayın" demesi üzerine "Ben mahallede yaşıyorum. Vekil olduktan sonra ailemi değiştirmeyeceğim. Ailem yine orada yaşayacak. Halktan ayrılma gibi bir ihtimalim yok. Yine otobüse, minibüse, metrobüse biniyorum. Rabbim inşallah kimsenin ayağını kaydırmasın. Bundan sonra yine aynı olacağız. Bunlar sadece isim. Yine annemin kızıyım, babamın kızıyım. Benim hayatım değişmedi. Ne 500 Müslüman arasına girdiğimde, ne de akil insanlar heyetimde olduğumda değiştim" yanıtı verdi.