AK Parti İstanbul milletvekili adayı Osman Can, Türkiye’de şu an ki sistemi Hacı Murat’a benzeterek, “Murat 124’le biz ne yaptık. 2002’de iktidara geldik şoförünü değiştirdik. Sonra koltuklarını değiştirdik. Biraz motoru ile oynadık hızını artırdık. Araba daha iyi gitmeye başladı. Daha iyi gitti ama nereye kadar” dedi.
Seçim çalışmalarını Ataşehir’de sürdüren AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Osman Can, kadınlarla bir araya geldiği programda Türkiye’deki sistemi Hacı Murat’a benzetti. Sistemin Murat 124 model bir arabaya benzediğini belirten Can, “Bizim AK Parti olarak sadece iktidara gelmemiz yetmiyor. Bizim sistemi değiştirmemiz gerekiyor. Bu memlekette artık işler daha fazla yürüyemiyor. Artık bir noktaya gelip tıkandık. Bunu hepimiz görüyoruz. Hacı Muratları biliyorsunuz, Murat 124. Türkiye böyle bir şey. Yani bindiğimiz araba öyle. Murat 124’le biz ne yaptık, 2002’de iktidara geldik. İktidara geldik şoförünü değiştirdik. Sonra biraz koltuklarını değiştirdik. Biraz motoru ile oynadık hızını artırdık. Araba daha iyi gitmeye başladı. Daha iyi gitti ama nereye kadar. Murat 124’ün gideceği şey belli. Yapısı dinamiği anca buraya kadar” şeklinde konuştu.
“Dünya hızlanıyor. Dünyada etrafta çok şey olup bitiyor. Ve Türkiye eski Türkiye değil. Toplum eski toplum değil. Hepiniz 30 sene öncesini çok iyi biliyorsunuz” şeklinde sözlerini sürdüren Can, “Türkiye’nin 30-40 yıl içerisinde nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. İnsanlarımızın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Uzay teknolojilerini üretiyoruz artık. Böyle bir durumdayız ama bütün bunların hepsini Murat 124 içinde yapıyoruz. Arabayı değiştirmemiz lazım. Daha hızlı gidebiliyor olmamız lazım. Ama dört çarpı dört hem arazide hem otobanda rahat gidebilecek böyle bir arabaya ihtiyacımız var. Buna layığız. Ve bunu yapabilecek bir durumdayız. Gücümüz buna yeter” diye konuştu.
Meselenin sadece AK Parti’nin iktidara gelmesi değil, sistemi değiştirebilecek bir çoğunlukla iktidara gelmesi gerektiğini söyleyen Can, Türkiye’nin geleceği için çok çalışılması tavsiyesinde bulundu.