AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Hüseyin Samani, engellilere ve ailelerine yönelik düzenlenen “Antalya’da engel yok” adlı kahvaltılı programa katıldı.
Kendisi de engelli babası olan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, engellilerle sohbet ederek onlarla yakından ilgilendi. "Ben de bu ailenin bir ferdiyim" diyen Samani, hayattaki en önemli varlığın oğlu olduğunu söyledi. Kendisini engelli ailelerinin bir ferdi olarak gördüğünü söyleyen AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Hüseyin Samani, “19 yaşında engelli bir oğlum var. Benim oğlum da konuşamaz, bir takım ihtiyaçları karşılayamaz. Allah’a hamdolsun çok sağlıklı olmasa da yürüyor. Bunun büyük bir nimet olduğunu düşünüyoruz. Benim oğlum 6 yaşına kadar kafasını yaslayarak oturamıyordu. Ben de iki yaşına kadar sizler gibi özel eğitim merkezlerine çocuğumu götürdüm. Yaklaşık 17 yıldır bu ailenin bir ferdiyim. Bu çocuklarımızın ne anlama geldiğini çok iyi bilenlerdenim. Ben şu anda milletvekiliyim hayatımda birçok önemli şey olabilir ama hayatımdaki en önemli şey oğlumdur. Onunla ilgili bir konu olduğu zaman bütün işlerimi bırakıp hemen o işe koşarım. Bugüne kadar hep böyle davrandım. İlk defa sizlerle paylaşıyoruz çünkü bizim gibi ailelerin yaşamış olduğu şeyleri paylaşmanın birbirine karşı bir güç verdiğini düşünüyorum. Bir tecrübe paylaşımı olduğunu düşünüyorum” dedi.
19 YIL ÖNCE BİR TANE EĞİTİM MERKEZİ VARDI
Antalya’da 19 yıl önce sadece bir tane özel eğitim merkezi bulunduğunu aktaran Samani, şunları söyledi:
“Şu anda çok sayıda özel eğitim merkezi var. Bu okullarda gayret sarf eden, bu çocuklarla ilgilenmeyi, bizlerle ilgilenmeyi kendisine şiar edinen oradaki çalışan öğretmenlerimize, psikologlarımıza, psikoterapistlerimize, hepsine çok teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başlangıçta böyle bir çocuğumuz olduğunda en çok zorlandığımız şey teşhis koymak. Bende sizler gibi teşhis koymak için Türkiye’nin bütün hastanelerine gittim. Bir imkan var mı diye. Bizler bu evlatlarımız için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.”
Engelli bireyi olan ailelerin çaba ve gayretlerine teşekkür eden Samani bu çocuklara değer veren, onları sokakta gören ve anlayan insanların da yeryüzünün en iyi insanları olduğunu düşündüğünü söyledi. Samani, engeliler konusunda gayret gösteren resmi kurum ve kuruluşların, engellilerin geçeceği yerleri daha yaşanabilir hale getirebilmek için gayret sarf edenlerin gayretlerinin çok değerli olduğunu belirtti.