AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Kadın Kolları üyeleriyle bir istişare toplantısı gerçekleştirerek, “Her seçimde olduğu gibi 7 Haziran’da da kadınlarımıza önemli görevler düşüyor. Kadınlarımızın çalışma azmi bize hep güç verdi” dedi.
Yurdunuseven, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve İl Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 7 Haziran seçimleri öncesi İl Kadın Kollarının çalışmaları hakkında Başkan Ertürk’ten bilgiler alan Yurdunuseven, kadınlara önem veren bir parti olduklarını söyledi. Milletvekili adaylarıyla birlikte ilçe, belde ve köy demeden gece gündüz çalıştıklarından bahseden İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ertürk, “Kadın kolları olarak milletvekili adaylarımızın çalışmalarında onların yanında oluyoruz. Milletvekili adaylarımızla birlikte ilçe, belde, köy, mahallelere giderek vatandaşlarımızla, esnafımızla, pazarcımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Milletvekilli adaylarımızın yanı sıra mahalle ziyaretlerinde bulunarak, evlere konuk oluyor. Partimizin yaptığı hizmet ve yatırımlardan bahsediyoruz. Mahallelerde partimiz tarafından hizmetlerin yer aldığı kitapçık, broşür ve el ilanlarını dağıtıyoruz. Partimizin 7 Haziran’da Afyonkarahisar’da yüzde 75’in üzerine oy alması için mücadele ediyoruz” dedi.
AK Parti’nin her zaman kadınlara önem veren bir parti olduğunu dile getiren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını söyledi. Yurdunuseven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Partimiz, 4 Milyon kadın üyesi ile dünyanın en büyük kadın hareketidir. Bu yüzden kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir. Kadınlarımıza olan güvenimiz tamdır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Partili kadınlarımıza büyük işler düşüyor. 2002 yılından bu güne kadar partimizin tek başına iktidar olmasında kadınlarımızın katkısı şüphesiz ki büyüktür. Hükümetlerimiz de kadınlarımızın yanında olmuş onlara pozitif ayrımcılıkta bulunarak, yeni düzenlemeler getirmiştir. Sizlerin desteği ve gayreti ile 7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacağımıza inanıyorum.”
Toplantıya, İl Başkanı Yurdunuseven’in yanı sıra Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Taciser İçyer, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Milletvekili adayı Av. Ali Özkaya’nın eşi Nur Özkaya ile İl Kadın Kolları Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.