AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimin yine iktidar olacaklarını söyledi.
AK Parti milletvekili adaylarına destek vermek ve ziyaret etmek için geldiği Kırıkkale’de partililer tarafından karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, seçim bürosunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Muhalefetin de, iktidarın da iyi bir kampanya yürüttüğünü ifade den Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Artık seçim çalışmasına geldim. Bunda sonra da daha sık geleceğim. Bildiğiniz gibi ülkemizde tekrar büyük bir seçim kampanyası yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesinde hepimiz milletvekillerimiz, bakanlarımız çalışıyoruz. Bizde genel merkezimizde partimizin seçim kampanyasını yürütüyoruz. Biliyorsunuz AK Parti parlak bir kampanya yürütür. Günde iki veya üç mitingler devam ediyor. Bir yandan tüm adaylar teşkilatların çalışmaları devam ediyor. Çok iyi dokümanlar seçim beyannamemizi yayınladık hazırladık. İl icraat çalışmalarımız geliyor. Seçim beyannamemizin ayrı ayrı daha iyi anlaşılır fasiküllerini tekrar bastırdık. Muhalefette, iktidarda doğrusu baktığımda iyi bir kampanya yürütülüyor.”
“ERDOĞAN NUR CAMİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK”
15 Mayıs 2015 günü yapımı tamamlanan Nur Caminin ve Kırıkkale’deki hizmetlerin açılışını gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente geleceğini belirten Atalay, “Kırıkkale’ye geldiğimizde Kırıkkale ile ilgili daha önce açıklamıştım. 15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız gelecek. Çok uzun süredir emek verdiğimiz, Kırıkkale’mizin büyük ve önemli bir eseri Nur Camii Türkiye’de sayılı camilerden birisidir özellikleri olarak Cumhurbaşkanımız onun açılışını yapacaktır. Cuma namazı orada kılınacak daha sonra Cumhuriyet Meydanında Kırıkkale’deki yapılan hizmetlerin açılışını yapacağı ve halka hitabı olacaktır. Akşamda TRT’nin Diyanet İşleri’nin mübarek gecelerde yapmış olduğu Mevlid-i Şerif yayını tüm Türkiye’ye yapılmış olacak. Türkiye gündeminde olacaktır. 4 Haziran’da da Başbakanımızın seçim mitingi olacak. Bunları yakinen de takip ediyorum. Daha öncede çalışmaları planladık hamdolsun hem adaylarımız, hem teşkilatlarımız, hem belediyelerimiz büyük bir uyum içinde. Ana kademeler, kadın kolları, gençlik kolları, aday adaylarımız hep birlikte çalışıyorlar. Bende burada aday gibi yine çalışacağım çalışıyorum. Hem buranın işlerini takip ediyorum, hem programları organize etmiş olduk. Burada salon toplantıları yapacağım değişik kesimlere icraatlarımızı anlatan bir programım olacak" dedi.
“ELEŞTİRİ MUHALEFETE YAKIŞIR”
AK Parti olarak pozitif ve güler yüzlü bir kampanya yürüteceklerini söyleyen Atalay, “Adaylarımız ile omuz omuza çalışacağım. Halkın sorunları, Türkiye’nin sorunları tartışılıyor tüm dileğimiz seviyeli bir kampanya olsun, birbirini incitmeyen hakaret etmeden eleştiriyi sonuna kadar yapan bir kampanya olsun istiyoruz. Biz AK Parti olarak pozitif ve güler yüzlü bir kampanya yürüteceğiz. Biz eleştiri ile meşgul değiliz. Biz iktidarız. Biz bu güne kadar ki yaptıklarımızı ve bundan sonrada Türkiye’ye neler yapacağız? Şehirlerimize neler yapacağız onları anlatıyoruz. Eleştiri muhalefete yakışır. Gerektiğinde de bizim onlara bazı açıklamalarımız oluyor tabi. Ama bu eleştirilerin dozunu da saygı çerçevesinde kalması gerektir. Tüm adaylarımızdan ve partililerimizden de onu bekliyoruz. Seçim ortamı insanların birbirlerini tanıdığı, dinlediği, cevapların verildiği, açıklamaların yapıldığı bir ortamdır. Asla kırıcı bir konuda, tutumda olmayacağız. Her zaman güler yüzlü olacağız. Her vatandaşın eleştirisi varsa, isteği varsa tahammülle dinleyeceğiz çünkü AK parti böyle büyüdü” diye konuştu.
“ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE YİNE İKTİDARIZ”
Yapılan anketlerde AK Parti’nin çok rahat bir şekilde yeniden iktidar olacağını ortaya koyduğunu belirten Atalay, “AK Parti kimsesizlerin kimi olarak bu günlere geldi. Aynı tutumu sürdüreceğiz. Onu özellikle ifade ediyorum. Hepimiz alanda çalışalım. Bu bir sorumluluk ve görevdir. Bu seçimin içinde herkesin sorumluluğu var. Biz toplumun nabzını çok iyi tutarız. Seçim olmasa da her ay düzenli kamuoyu yoklamalarımız vardır. Şuanda genel merkezde bizim 12 kişiden oluşan bizim bir strateji ekibimiz var. Bunun içinde hükümetten, meclisten, partiden arkadaşlarımız var. Kamuoyu araştırması şirketleri var. Çalışmalarımızı yürüten firmaların temsilcileri var. Benim başkanlığımda biz yoğun çalışıyoruz. Haftada bir de kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Şimdi büyükşehirlerimizi bir daha yapıyoruz. Tüm illerimiz için ayrı ayrı çalışmalar yapmıştık. Şimdi büyükşehirler ve sonrada diğer illeri tekrar anketten geçireceğiz. Bu çerçevede biz doğrusu çok rahat bir şekilde yine iktidarız. Hamdolsun bizim 2011’den beri devam eden bir yüzde 50 bandımız vardı bu bandın zaman zaman üstüne çıkarız, bazen biraz altına düşer yine biraz altındayız ama rahat bir şekilde iktidar olacak şekilde çalışıyoruz. Bu bilinçle çalışıyoruz. Diğer partinin durumları etik değil paylaşmak istemiyoruz. Ucuz seçim vaatlerle seçime girmeyiz. Biz yapacağımızı seçim beyannamemizde ifade ettik. Onun dışında intibaklar emeklilerin tamamını kapsamamıştı sadece bunu devam ettireceğiz o yönde çalışmamız var. İktidar olmayacak partilerin sorumsuzluğu içinde açıklamalar yapmayız. Söylediklerimizin hepsini yaptık ve yapacağız. Her ferdin durumunu onların yerine koyarak kendimizi düşünürüz ve yapılabileceğin en azamisini yapma içinde oluruz” ifadelerini kullandı.