AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP, MHP ve HDP koalisyonunun AK Parti gitsin de ne olursa olsun düşüncesiyle istendiğini söyledi.
Partisinin Tekirdağ milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, koalisyon düşüncesinin nedeninin açıklayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi 3’lü koalisyon yapacaklar. Niye AK Parti gitsin de ne olursa olsun diye. Memleket isterse batsın MHP, CHP ve HDP 3’ü koalisyon yapacaklar. Koalisyon yaptıkları zaman diyecekler ki biz bunları vaat ettik ama tek başına iktidara gelirsek vaat etmiştik diye” ifadelerini dedi.
Tekirdağ’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen milletvekili tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim için hızlı bir başlangıç yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu seçimlere başlarken siyasi hareketler bu otomobil yarışlarında veya at yarışlarında olduğu gibi start aldığında yavaş başlayıp hızlanan bir süreçte işlemiyor. Tam aksi bir top mermisinin atılışı gibi silah atılışı gibi füze atılışı gibi ilk başlangıçta ne kadar süratle çıkarsan o kadar hızlı nihayete ve neticeye ulaşır. Bunun ilk çıkış hızı önemlidir. Bizim Ankara yaptığımız toplantıyı izlediğiniz televizyonlardan Ankara’nın en büyük salonu Arena salonunda içeride 15 bin kişi alıyor. Salon dışarıda da 15 bine yakın insan vardı. Türkiye’nin her tarafından insanlar geldi. 30 bine yakın bir kalabalıkta aday tanıtımı yaptık. Çünkü seçim beyannamemizi açıkladık. Bu muhteşem bir başlangıç. Ata Allah Al-İskandari önemli bir İslam alemidir derki hidayeti parlak olanın nihayeti de parlak olur. Parlak bir hidayet yani başlangıçla başladık. Nihayeti de tabloda gösteriyor ki parlak olacak” dedi.
Seçimin muhalefet partileri için zor olacağını söyleyen Şentop, “Cumhuriyet Halk Partisi seçim bildirgesi açıkladı. Ankara ATO Congresium salonu o salonda bizde zaman zaman küçük toplantılarımızı yapıyoruz. O salonun alacağı insan sayısı taş çatlasın 3 bin kişidir. Yani bizim yaptığımız toplantıda gelenlerin katılanların ancak onda birini orada toplamışlar niye milletten korkuyorlar, halktan korkuyorlar. Bu seçim zor olacak demiyoruz bu seçim önemlidir. Zorluk varsa bu muhalefet partileri için zordur" dedi.
“7 HAZİRAN’DA OYUMUZU BİR ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE DE DAHA DA ARTTIRARAK KAZANACAĞIZ”
7 Haziran seçiminin önemli olduğunu ancak AK Parti için zor olmayacağını aktaran Şentop, “Bu seçim önemli çünkü AK Parti biliyorsunuz Türkiye’yi 2002’den bu yana yönetiyor. Her seçimde Ziyaettin abi söyledi. 9 seçim 3 genel seçim 3 yerel seçim 3’te referandum yaptık. Bütün bunlarda AK Parti Türkiye Tarihinde görülmemiş bir başarıyla netice aldı. Daha önce benzerleri var mı? 3 seçim arka arkaya kazanan var Türkiye’de, demokrat parti 3 seçim kazanmış ama AK Parti’yi farklı kılan bir şey 3 genel seçim ile arka arkaya oyunu arttırarak kazanmasıdır. AK Parti bu bakımdan sadece Türkiye’de değil Avrupa tarihinde de dünya tarihinde de 3 seçim arka arkaya oyunu arttırarak kazanan tek partidir. İnşallah bu 4’üncü seçimde de 7 Haziran’da oyumuzu bir önceki seçime göre de daha da arttırarak kazanacağız” dedi.
“OYUNU VERMEDİĞİ HALDE ‘TÜRKİYE’Yİ ANCAK AK PARTİ YÖNETEBİLİR’ DİYENLERİN SAYISI YÜZDE 10’LARI AŞIYOR”
Şentop, oyunu AK Parti’ye vermediği halde Türkiye’yi sadece ‘AK Parti yönetebilir’ diyenlerin sayısının yüzde 10’ları aştığını belirterek, “Türkiye’de 2002’den bu yana iktidardayız. 12 buçuk senedir iktidardayız. Buna rağmen AK Parti’nin aldığı oydan daha fazla Türkiye’nin AK Parti’nin yönetmesini isteyen insan sayısı ve oranı var. Bir başka ifadeyle AK Parti’nin aldığı oya göre potansiyel oyu daha fazla bunu biz anketlerde görüyoruz. Sorduğunuzda hangi partiye oy vereceksiniz. AK Parti diyenlerin oranları yüzde 50 civarında Türkiye’yi hangi parti yönetsin diye sorduğunuzda dedikleri yüzde 60’ın üzerinde AK Parti yönetsin. AK Parti yönetmeli diyorlar. Yani oyunu AK Parti’ye vermediği halde Türkiye’yi ancak AK Parti yönetebilir diyenlerin sayısı yüzde 10’ları aşıyor. Bu ne demektir. Ben oyumu CHP’ye veriyorum ama benim partim Türkiye’yi yönetemez, Türkiye’yi AK Parti yönetmeli diyen insan var . Türkiye’de ben bunları bizzat gördüm. 12 Haziran seçimleri öncesinde Bahçeşehir’de bir iş adamımız geldi. Bir toplantıda dedi ki ben oyumu CHP’ye veriyorum. Hatta kendisi CHP İl Teşkilatını yönetenlerden de birisiyim dedi. Fakat Türkiye’yi AK Parti’yi yönetmesini istiyorum dedi. Niye bizimkiler yönetemez dedi. İşte bugün gördük yaptıkları toplantıda da seçim bildirgesinde de bunu açık olarak görüyoruz. Bizim parti yönetemez dedi. Peki o zaman dedim tabi sen şimdi rahatsın AK Parti’nin kazanacağına inanıyorsun açık ara öndeyiz. Olmaz ya hani farzı misal CHP ile AK Parti arasında kritik bir yarış olsun bu tabloda o zaman sen oyunu AK Parti’ye verirsin dedim. O da AK Parti’ye veririm dedi. Şimdi AK Parti’nin kazanacağından emin olduğu için oyunu atadan dededen kalma partilere veren insanların gönlü AK Parti’de. İşte bu gönlü AK Parti’de olanların oyunu da sandığa götüreceğiz inşallah” dedi.
“CHP’NİN VAAT ETTİKLERİNİ BİZ ZATEN YARINDAN FAZLASINI YAPIYORUZ”
CHP’nin seçim bildirgesini eleştiren Şentop, bildirgede yazılanların yarısından fazlasını AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiğini kaydetti.
“Bunlar Ankara oturuyorlar. Bahçeli de öyle. Bahçeli zaten evinden genel merkeze genel merkezden eve gidiyor. Ankara içinde bile gezmiyor. Ankara dışına çıkmıyor. İş inada binerse çıkıyor. Tunceli’ye gidemezsin dedik gitti. Onun dışında gidemiyor. CHP’nin genel başkanı da aynı şekilde. O da geziniyor ama milletten halktan yaşananlardan haberi yok. Oradaki vaatlerinin önemli bir kısmını zaten biz yapıyoruz. Bunu yıllardır yapıyoruz. Bunları başka bir dille başka ifadelerle yazmışlar seçim bildirgesine. Bir kısmı da uçuk kaçık vaatler. Niye çünkü bunları yerine getirmeye yapmaya niyetleri yok. Seçimi kazanma iddiası yok, iktidara gelme iddiası yok" diyen Şentop, şöyle devam etti:
"Ne demiş Bahçeli hedef olarak yüzde 35 dedi. O da olmaz ya onun yarısına alsa 17 buçuk ona yetecek bu seçimde ama varsa 35 olsun. 35 ile iktidar olabilir mi? Türkiye’de mümkün değil. Nitekim koalisyondan bahsediyor. Bir koalisyon gazetecilerin söylediği Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi 3’lü koalisyon yapacaklar. Niye AK Parti gitsin de ne olursa olsun diye. Memleket isterse batsın MHP, CHP ve HDP 3’ü koalisyon yapacaklar. Koalisyon yaptıkları zaman diyecekler ki biz bunları vaat ettik ama tek başına iktidara gelirsek vaat etmiştik. Çünkü koalisyonuz bunları yapmayacağız. Yalanı baştan hazır. Bu vaat işinin mimarı Süleyman Demirel’dir.”
Toplantıya AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, yeni dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Eyüp Kanar, Hakan Sunal, Ahmet Üzgün ile çok sayıda partili katıldı.