AK Parti Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ’da AK Parti İl Başkanlığı Kadın Kollarının düzenlediği Anneler Günü programda, “1 Haziran 2014 tarihinde Ağrı seçimlerinde ikna edemedikleri kadınları evlerine kapatıyorlardı. Bizlere bunların fotoğrafları geldi” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Kadın Kollarının düzenlediği ‘Güçlü Anne, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ adı altında düzenlenen etkinliğe katıldı. Kadınlara hükümet olarak daha fazla önem verdiklerini belirten Şentop, AK Parti hükümetinin kadınlara 2002 yılından sonra yapılmayan yenilikleri getirdiklerini söyledi. Şentop, AK Parti’nin oylarının yüzde 55’i kadınlardan aldığını ifade ederek, “Değerli kardeşlerim AK Parti’nin oylarını tahlil ettiğimizde oylarının yüzde 55 civarında olanını kadınlardan aldığını yüzde 45 civarında oylarının erkeklerden aldığını görüyoruz. Bu konuda yapılmış akademik çalışmalar var. Kadınlar oy verirken daha çok AK Parti’yi tercih ediyorlar. Niye? Bununla ilgili akademik çalışmalar da var ben bir akademisyen olarak. Bunun takip ediyorum. Bu çalışmalar genel olarak bütün yanında kadınların oy kullanırken bunda büyük ölçüde annelik hissinin etkisi olsa gerek daha uzun vadeli daha kalıcı olarak siyasete, hayata baktıklarını tercihlerini daha uzun vadede ölçülüp değerlendirilerek yaptıklarını görüyoruz. 2002’den bu yana Türkiye’de daha önce hiçbir şekilde yapılmayan kadınlarımıza erkeklerden farklı bunu anayasa yada koyduk pozitif ayrımcılık diye. Kadınlarımızın hukukunu daha fazla gözeten buna daha fazla önem ve emniyet veren düzenlemeler yaptık” diye konuştu.
“TEKRARLANAN AĞRI SEÇİMLERİNDE HDP’LİLER ANNELERE AK PARTİ’YE OY VERMESİN DİYE BASKI YAPIYOR”
Yerel seçimlerde iptal edilen Ağrı seçimlerinde HDP’lilerin annelere baskı yaptığını söyleyen Şentop, “Ağrı’da Belediye seçimleri oldu 30 Mart’ta itirazlar üzerine iptal edildi. 1 Haziran 2014’te seçim yenilendi. Neticesi önemli değil fakat orada kadınların sandığa gitmemesi için özel tedbir aldı HDP’liler önce ikna etmeye çalışıyorlardı. Bizlere bunun fotoğrafları geldi. Bir kandın çocukları, eşi ve akrabalarını etrafını sarıyorlardı. Onlara ‘Aman dikkat et HDP’ye oy vereceksin Ak Partiye oy verme Tayyip Erdoğan’a verme diye’ söylüyorlardı. İkna edemediklerini ise eve kapatmışlar buna dair bilgiler geldi bizlere. Yani giderken sandıkta Ak Partiye oy verir diye. Kadınları eve kilitlemişler sandığa gitmesin diye. Niye çünkü o bölgede yaşayan kadınlarımız ve annelerimizde Ak Parti’nin bu ülkeye yaptıklarını kadınlarımıza yaptıklarını bu ülkenin geleceğine ne yaptıklarını biliyorlar bunun farkındalar. Onlarda bunu görmüşler bunun için gidense AK Parti’ye oy verenleri engellemeye çalışıyorlar kadınlarımızı. Bu hadiseleri çok açık bir şekilde gösteriyor ki bütün bölgelerimizde gerçekten annelerimizin Türkiye’nin mevcut durumu ve geleceğini iyi analiz ettiğini onun için AK Parti’ye teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Annelerimiz Türkiye’nin istikbaline geleceğine vaziyet ettiği takdirde Türkiye bu konuda müsterih olabilir. Geleceğinden emin olabilir. Ben bu düşüncelerle tekrar anneler gününüzü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Şentop, konuşmanın ardından Tekirdağlı kadınlara 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla gül dağıtarak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Kadın Kollarıyla birlikte yürüyüşe katıldı.