AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon milletvekilliğinin kendisi için bir onur olacağını söyledi.
Soylu, bir restoranda Ortahisar Sandık Müşahitleri ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon’u yarınlara daha güçlü emin adımlarla götürebilmek için önlerindeki 4 yılda 3 kat fazla performans göstereceklerini belirtti. Soylu,"Trazon’u da uçuracağız Türkiye’yi de. Hiç bir endişeniz olmasın. Hayrat’ın, Akçaabat’ın, Vakfıkebir’in ne istediklerini ve sorunlarını biliyoruz. Ortahisar’ın da Arsin’in de Yomra’nın da her birinin sorunlarını biliyoruz. Sizi asla mahcup etmeyeceğiz, kafanızı yere baktırmayacağız. 4 yılın sonunda iyi ki bunları milletvekili yapmışız diyeceksiniz. 7 Haziran akşamı yeni Türkiye yoluna aynı şekilde devam edecektir. Onlar ne söylerlerse söylesinler yeni Anayasa’yı da Başkanlık Sistemi’ni de gerçekleştireceğiz” dedi.
Soylu, Türkiye’nin geçmişte görev yapan koalisyon hükumetlerinden büyük sıkıntılar yaşadığını da hatırlatarak “Eski Türkiye koalisyonunun yeniden atakta olduğunu hepiniz görüyorsunuz. Kimin elinin kimin cebinde olduğunu bizim gördüğümüzde bile hayretle karşıladığımız o paslaşmalara hepiniz şahit oluyorsunuz. Dün birbiriyle büyük mücadeleler içerisinde olan, aynı ideolojik ve siyasi tabanda olmayan ama AK Parti’nin Türkiye’nin idaresinden gitmesi için birlikteliklerini ilkesizliklerine dayandıranları sizler de hayretle takip ediyorsunuz. Paralel yapı ile CHP iş birliğini takip ediyorsunuz. Sizler CHP ile MHP iş birliğini takip ediyorsunuz. Sizler paralel yapı ile MHP ve paralel yapı ile Esad ilişkisini takip ediyorsunuz. Kılıçdaroğlu, sabahtan akşama kadar Türkiye’de Esad’ın neredeyse seçim kampanyasını yürütürken aslında bir taraftan CHP ile bir taraftan da MHP ile ilişkide olan paralel yapı da aynı şekilde Esad ile olan ilişkisini bu ülkede bir meşru zemine taşımaya çalışmaktadır" diye konuştu.
AK Parti’nin güçlü bir istikamette gittiğini, yapılan saldırıların bunun en önemli delili olduğunu anlatan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Allah izin verirse 7 Haziran akşamı tek başına bir iktidarı ve anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğu alırız da buraya yazıyorum; Kılıçdaroğlu ile Bahçeli partilerinin genel merkezlerine girebilme cesareti ortaya koyamazlar. Onların siyasi hayatı 7 Haziran akşamı sona erecektir. Mezarlıktan geçerken ıslık çalıyor neymiş Recep Tayyip Erdoğan’ı Yüce Divan’a gönderecekmiş. Ey Bahçeli sana sesleniyorum, 7 Haziran’dan sonra 18 yıllık liderliğin sona erecek ve MHP’liler seni bir daha genel merkeze sokmayacaklar. Seçim meydanlarında o hakaretlerini ortaya koyan ve ondan keyif alan hastalıklı bir yapıyla bugün karşı karşıyayız. Dün bu ülkeye kurduğunuz kumpasları, 17-25 Aralık darbelerini gerçekleştirenlere yaptığınız yandaşlığı unutmadık. Onlarla ortaklığınızı unutmadık. Demokrasiyi size istismar ettirmeyeceğiz. Sizin hangi ortaklığın içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Hiçbir endişemiz yok bizim. 7 Haziran’da dokuz seçimdir bu ülkede istikrar ve huzuru isteyen bu aziz milletimiz yeniden AK Parti’yi şahlandıracaktır."
Soylu, ardından 3. Lig’e yükselen Yomraspor’un gecesine de katıldı.