AK Parti Giresun İl Teşkilatı’nın, 7 Haziran günü gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Giresun için açıklanan sonuçların bir daha incelenmesi konusunda yaptığı itirazlar değerlendirildi. Yapılan müracaat sonucunda; Dereli, Görele, Şebinkarahisar, Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki itirazlar, ilçe seçim kurullarınca reddedildi
Seçim Kurulu’na AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ve ilçe başkanlarının birlikteliğinde yapılan itiraz sonrası açıklama yapıldı.
Konuyla ilgili konuşan İl Başkanı Tütüncü, “Yapılan ilk belirlemelere göre bin 330 oyla AK Parti 3. milletvekilliğini kaybetti. Bunun sonucunda AK Parti’nin 3. milletvekilliğinin gittiği partiden 650 oy kaybı olması halinde partimiz 3 milletvekili alabilirdi. Bu nedenle il ve ilçe seçim kurullarına geçersiz oyların ve bütün sandıktaki oyların yeniden sayılmasına yönelik müracaatta bulunduk. Yapılan müracaatımız sonucunda Dereli, Görele, Şebinkarahisar, Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki itirazlarımız ilçe seçim kurullarınca reddedildi. Bu ilçelerimizin dışındaki itirazlarımızın ise değerlendirilmesi devam ediyor. Henüz ret veya kabulüne ilişkin bir sonuç alamadık. Bizim endişemiz bu seçimde sadece memurlar değil sivil vatandaşlar da kurayla birlikte sandık kurullarında görev yapmış olmalarıdır. Arada çok büyük bir fark olmuş olsaydı bu itirazımız anlamsız olurdu fakat aradaki fark çok az olduğundan yeniden değerlendirilmesini istedik” dedi.