Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe bürüne AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda koridorlar gençlerin haykırışları ile inlerken, İl Başkanı Bülent Delican da bir açıklama yaptı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası sessizliğe bürünmüştü. AK Parti İl Başkanlığı’ndaki sessizlik, Gençlik Kolları üyelerinin “Zaman bizden yanadır, dik dur eğilme, bu millet seninle” haykırışlarıyla bozuldu. AK Parti koridorlarını dolduran gençler, hep bir ağızdan Nurullah Genç’in ‘Uyan artık yiğidim’ adlı şiirini okudu. Coşku içinde parti il binasını inleten gençlerden bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Gençlik Kolları’nın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hitaben okuduğu şiirin sözleri şöyle:
“Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır
Külümüzden yükselen duman bizden yanadır
Son durak son ilahi ferman bizden yanadır
Dünya düşman olsa da Allah bizden yanadır
Dik dur eğilme bu millet seninle”
DELİCAN’DAN AÇIKLAMA
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da uzun bir sessizliğin ardından kameraların karşısına geçti. İl Başkanlığı odasına basın mensuplarını davet eden Delican, seçim sonuçlarına dair herhangi bir görüş ve fikir belirtmeyeceğini ifade etti. Genel Merkez ile değerlendirmeler yapılacağını dile getiren Delican, “Bir açıklama yapmayacağım. Sonuçta Genel Merkezimizle birlikte değerlendirmeler yapılacak. Genel Merkezimiz ile birlikte alacağımız karara göre hareket edeceğiz. Genel Merkezle görüştükten sonra Sayın Başbakanımız Genel Merkezin açıklayacağı kararla biz de bununla ilgili açıklama yapabiliriz” dedi.
Öte yandan, Binali Yıldırım da herhangi bir açıklama yapmadan parti il binasından ayrıldı.