AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Mustafa İbrahim Turhan, seçim çalışmaları kapsamında Selçuk’u ziyaret etti.
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, AK Partili Meclis üyeleri ve partililerce karşılanan Turhan, ilk olarak Selçuk esnafını selamladı. Daha sonra partisinin ilçe merkezine geçen Turhan, buradan Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Belediyesine geçti. Bu seçimlerin oldukça önem taşıdığına dikkat çeken Turhan, çok sıkı ve dikkatli bir çalışma yürütülmesini istedi.
AK Parti İlçe Merkezinde partililerle sohbet eden ve seçim çalışmaları hakkında konuşan AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Turhan, muhalefet partilerini hedef aldı. Çok mühim bir seçime gidildiğine dikkate çeken Turhan, “Karşımızda Türkiye’nin yükselmesini, değişmesini istemeyen bir kesim var ve bütün güçler ittifak etmiş durumda. Daha önce defalarca önümüze tuzaklar kuruldu. Yeter ki bu yürüyüş aksasın diye. Yaklaşan seçim bizim için çok çok kritik. Türkiye’nin istiklalini müdafaa eden, milli olan AK Parti ile ithal olan adaylar mücadele ediyor” dedi.
Özellikle kadınlarından etkili bir çalışma beklediğini belirten Turhan, AK Parti’nin birinci parti çıkmadığı takdirde koalisyon dönemine geri dönüleceğini söyledi.
Temmuz ayında bütün emeklilere 100 TL maaş farkı, ayrıca enflasyon farkı maaşlarına yansıyacağını kaydeden Turhan, “Biz emeklimizi şimdiye kadar mağdur etmedik, etmeyeceğiz de” diye konuştu.
Konuşmasında muhalefeti hedef alan Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini Tire şivesini kullanarak eleştirdi. Turhan, “Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki; Kız çocuklarını okula gönderen ailelere ben yardım edeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu 2006’dan beri AK Parti hükümeti bunu yapıp durur zaten” dedi.
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Mustafa İbrahim Turhan’ın Tire şivesiyle yaptığı konuşma partilileri gülümsetti.
Yine muhalefetin seçim bildirgelerinde yurtlarda internetin ücretsiz olacağı yönündeki vaatlerini eleştiren Turhan, “Kardeşim 2012 senesinden beri yurtlarda internet zaten ücretsiz. Bizim yaptığımız şeyleri vaat diye yazıyorlar. En çok güldüğüm şey de; ‘Genel Sağlık Sigortası olacak’ vaatleridir. Genel Sağlık Sigortası zaten var. ‘İhtiyacı olan 3 milyon kişinin sağlık primlerini devlet verecekmiş’ Arkadaşlar şu anda AK Parti ihtiyaç sahibi 7 milyon kişinin genel sağlık sigortası primlerini ödüyor. Bunlar bu kadar ciddiyetten uzak. İşte böyle olunca buldukları şey CHP, MHP, HDP bir araya gelecekmiş. Kemal Derviş de ABD’den gelip ekonomiyi yönetecekmiş. Allah memleketi muhafaza etsin. İyi ki AK Parti var. Bizim sloganımız; “Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor” diye konuştu.
Daha sonra Selçuk Ticaret Odası’nı ziyaret eden Turhan, burada da Oda Başkanı Koray Yolcu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet etti. Turhan, burada Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile de buluştu.
İzmir’de iktisat kongresinin yapılacağı bir kongre merkezi olmadığına dikkat çeken Turhan, “Bizim İzmir’e böyle toplantıları rahatlıkla yapacak birden fazla kongre merkezi inşa etmemiz lazım ki; Türkiye’de Antalya ve İstanbul’da olduğu gibi kongre turizmi başlasın. Kongre turizmi çok önemlidir. Çünkü kongre turizmi için gelenler harcama gücü ve gelir düzeyi yüksek olan misafirlerdir. Kültür ve medeniyet turizmi İzmir için çok önemli” şeklinde konuştu.
Meryem Ana, Efes ve İsabey Cami’nin önemine dikkat çeken Turhan, “Sağlık turizmi için İzmir’i bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Türkiye’nin eğitimde de ileri hamleler yapacağını söyleyen Turhan, 7 Haziran seçimlerinden sonra Küçük Menderes havzasına bir üniversite açılacağını söyledi. Bunun üzerine Başkan Bakıcı ise Selçuk’ta 2023 yılında Selçuk Efes Üniversitesi hedeflediklerini söyledi. Başkan Bakıcı, Selçuk’ta öğrenim veren üniversiteler ve önümüzdeki yıl açılacak olan Efes Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdi.
Siyasetin vaat üzerine yapıldığını ileri süren Turhan, AK Parti’nin vaatlerinin de akılcı olduğunu söyledi. Selçuk Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada da muhalefeti eleştiren Turhan, “Şimdi bakıyorum asgari ücret üzerinden bir furya kopuyor. Biri 1500 vereceğim diyor, diğeri ben 1800 vereceğim diyor. Böyle siyaset yapmamız lazım. Bunlar geçmişte kalması gereken şeyler. AK Parti döneminde yapılan sosyal harcamalar hiçbir dönemde yapılmadı. Evde bakıma muhtaç hastası olanlara yardım ediliyor, çocuklarını okula gönderenlere özellikle kız çocukları için aylık yardım yapılıyor. Çocukların okul kitapları devlet tarafından veriliyor” diye konuştu.
Selçuk Ticaret Odası başkanı Koray Yolcu, sağlık turizmin önemine dikkat çekerek, “İzmir’de uluslararası havalimanı var ama direk uçuş yapılmıyor. O bahsettiğiniz insanlar sağlık turizmi için İzmir’e gelemiyorlar. Bizim hastanelerimiz son derece donanımlı ancak dışardan gelen insan bir tek şeye bakıyor o da ulaşım” dedi.
Oda Başkanı Koray Yolcu, İzmir’in tarımsal desteklerden de faydalanması gerektiğine de dikkat çekti.
Son olarak Selçuk Belediyesi’ni de ziyaret eden Turhan, burada Başkan Bakıcı ile yaklaşan genel seçimler üzerine sohbet etti. Belediye ziyaretinin ardından akşam yemeğinde sohbete devam eden AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Mustafa İbrahim Turhan, Selçuk’tan ayrıldı.