AK Parti Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, evrensel bir demokratik düzenin kurulması durumunda sorunların çözüleceğini belirterek, "Bize önce hürriyet lazım, bize önce demokrasi lazım, bize önce kardeşlik lazım” dedi.
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Çekmeköy’de düzenlenen ‘Yedi Bölge Yedi Renk Çözüm Süreci’ konulu toplantıya katıldı. Toplantıya Yayman’ın yanı sıra AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, çok sayıda kanaat önderi ve davetliler katıldı.
Toplantıda 7 Haziran seçiminin önemine işaret eden Yayman, seçimlerde eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin seçiminin yapılacağını belirterek, “Biz barışa, kardeşliğe, huzura, bu ülkenin Selahaddin Eyyubi’nin torunları ile Fatih’in torunlarını düşman yapmak isteyenlere inat diyoruz ki analar ağlamasın. Türkiye’de çözüm süreci devam etsin. Türkiye’de demokrasi büyüsün. Türkiye’de haklar, hürriyetler büyüsün. Türkiye’de biz demokrasiyi büyütürsek, sorunlarımızı küçültürüz. Türkiye’de aşı, ekmeği büyütürsek sorunlarımızı küçültürüz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de temel bir demokrasi sorunu olduğuna dikkat çeken Yayman, “Demokrasi açığı olduğu için Kürt sorunu var, alevi sorunu var, başörtüsü sorunu var, gayri Müslim sorunu var. Eğer biz Türkiye’de evrensel ölçekte bir demokratik düzen kurarsak Türkiye’de hiçbir sorunumuz kalmaz. Bize önce hürriyet lazım, bize önce demokrasi lazım, bize önce kardeşlik lazım kardeşlik” diye konuştu.
Muhalefet partilerinin yaklaşımlarını da eleştiren Yayman, Türkiye’de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal olduğunu ve bunun da bir ay içerisinde kaldırıldığını söyledi.
Yayman, “CHP Olağanüstü hali kaldırdı da biz mi itiraz ettik. CHP Türkiye’de Kürt Enstitüsü’nü kurdu da AK Parti mi itiraz etti. CHP Türkiye’de Kürt Dili Edebiyatı’nı kurdu da Tayyip Erdoğan mı karşı çıktı. MHP beyaz torosları, kontrgerilla cinayetlerini, JİTEM faaliyetlerini durdurdu da biz mi buna itiraz ettik” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de insan onurunu yükseltmek isteyen partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Yayman, “AK Parti çözüm sürecini silahlar sussun diye başlattı. Silahlar sussun siyaset konuşsun. Silahlar sussun fikirler konuşsun. Ama onlar ne yapmak istiyorlar. Bölgeyi kendileri yönetmek istiyorlar. Muhafazakar Kürt kardeşimin kapılarına işaret koyuyorlar. 6-7 Ekim’de gördük bunu. İnsanları evlerinden çıkamaz hale getirdiler. İnsanları göç etmek zorunda bıraktılar. Bu mu sizin çözüm anlayışınız. Bu mu sizin kardeşlik anlayışınız” dedi.
Yayman, bugün ki koşullarda HDP’nin Kürtçe propaganda yapmasının da AK Parti’nin attığı adımlar sayesinde olduğunu vurguladı. AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt ise çözüm süreci ile fitnenin ortadan kaldırılacağını ve kardeşliğin hakim kılınacağını kaydetti.