AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Erol Kaya, çözüm sürecinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin bu bölgelerinden şehit gelmediğinden dolayı bu sürecin tamamlanmasını istiyorum” dedi.
AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Erol Kaya ve Metin Külünk, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Federasyonu 2. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreye milletvekili adaylarının yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, çeşitli illerden gelen muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Erol Kaya, çözüm sürecini önemsediğini belirterek, “15 Ağustos 1984 yılından bu yana 31 yıl geçti. Yaklaşık 40 bin insanımızı kaybettik. Bunun 7 bine yakını asker ve koruyucu şehitlerimiz. 17 bin faili meçhulümüz var. 380 bin insanımız bölgede, köylerinden, yurtlarından çıkarılarak farklı yerlere gönderildi. Ve bu sürecin yaklaşık devletimize maliyeti 400 milyar dolar. Direkt harcadığı resmi rakam bu, hesaplandı. 1.2 trilyon dolar da dolaylı etkisinin olduğu Türkiye ekonomisine ifade ediliyor. Hiçbir şehidin kanını para ile ölçecek veya tartacak değilim. Asla böyle bir şey söylemiyorum. Ama 3 yıldır iyi bir noktadayız. Ülkemizin bu bölgelerinden şehit gelmediğinden dolayı bu sürecin tamamlanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Adayı Metin Külünk ise, “Sizler bu ülkedeki demokrasinin ilk basamağısınız. Soğuk Savaş döneminden kalma, tarım toplumu döneminden kalma bir modelle muhtarlık anlayışından artık çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Dijital bir çağdayız. Hep mekan konuşuyoruz. Arkadaşlar e-devleti konuştuğumuz bir süreçteyiz. Bu değişime ayak uyduracak zihinsel dönüşümü başarmalıyız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan AK Partili milletvekili adaylarına İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta tarafından plaket verildi.