AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından İstanbul 3. Seçim bölgesinde organize edilen Sevgi yürüyüşü gövde gösterisine dönüştü. Yoğun bir katılımın olduğu sevgi yürüyüşünde AK Partili vekil adayları tanıtıldı. Halkla bir araya gelindi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından İstanbul’da başlatılan sevgi yürüyüşlerinin 3’üncüsü İstanbul 3. seçim bölgesinde yapıldı. İl Başkanlığınca Bağcılar Meydanında organize edilen Sevgi yürüyüşü gövde gösterisine dönüştü. Yoğun bir katılımın olduğu sevgi yürüyüşünde AK Partili vekil adayları tanıtıldı. Sevgi yürüyüşüne AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ile Mehmet Muş başta olmak üzere İl Başkanı Selim Temurci ve 3. Bölge milletvekili adayları tam kadro katıldı.
‘AK Parti olarak biz bu milletin bütün değerlerini baş tacı yapıyoruz’ diyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ‘‘Bu ülkenin renklerini Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Romanıyla, Çerkeziyle sevdik ve saygı duyduk. Biz bunları sevdikçe, biz bunlarla birlikte oldukça ülkemizi bir uçtan diğer uca kadar otoyollarla, köprülerle, tünellerle havalimanlarıyla, üniversitelerle her şeyiyle Türkiye’yi yeniden imar ettik. Karşımızda bugün sadece CHP yok. Bugün sadece HDP yok. Bugün sadece paralel medya yok. Bugün sadece malum sermaye kesimi yok. Hepsi, AK Parti’nin 13 yılda yaptıklarını nasıl tersine döndürürüz diye çok kirli bir ittifak ve kumpas içindeler.’’ dedi.
AK PARTİ İL BAŞKANI TEMURCİ: "HDP ÖNCE TERÖRİSTE TERÖRİST DESİN"
Kürt halkına ayrıca seslenmek istediğini de ifade eden Temurci, ‘‘Biz aynı kıblenin mensubu insanlarız. Bugün eğer HDP gerçekten bir Türkiye partisi olacaksa öncelikle çıkıp o beyannamenin ilk satırına şunu yazmak zorundadır. Teröriste terörist demek zorundadır. Kendi teröristine terörist diyemeyen bir HDP çıkıp Türkiye’nin partisi olmaktan bahsedemez. Önce teröriste terörist diyecek. HDP nasıl olur da kendi beyannamesinde Ermeni soykırımını tanıyacağım der. Bunu bu ülkede alnı secdeye varan ve bu ülkenin değerlerini baş tacı yapmış Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle hangi Türkiyeli kabul eder’’ ifadelerini kullandı.
AK PARTİLİ MUŞ: "SÖZÜNÜN ERİ OLMAK BAŞKA BİRŞEY"
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili adayı Mehmet Muş, ‘‘Bu zatı muhterem biliyorsunuz İstanbul’da 2009’da Büyükşehir belediye başkan adayıydı. O zaman da onun vaatleri vardı. Biz buna atma siyaseti diyoruz. Kendisi dedi ki, ‘‘Ben ilk üç ay içerisinde İstanbul’un yoksulluk haritasını çıkaracağım. Her evde en az bir sigortalı olacak ve her haneye bu yoksulluk haritasına göre 600 TL vereceğim.’’ Şimdi ona soruyorum. Aydın, Muğla, Eskişehir ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri CHP’de değiller mi? Bu zatı muhterem de bu ekibin başındaki isim değil mi? Hadi Aydın’da verin. Niye Aydın’da vermiyorlar. Aydın’ın yoksulluk haritasını çıkarmak İstanbul’dan daha mı zor? Muğla’nın nüfusu İstanbul’dan daha mı fazla çıkartamıyorsunuz. Çıkartın. Hadi o gün 600’dü bugün 900. Verin. Verin de görelim. İşte sözünün eri olmak başka bir şey.’’ dedi.
AK PARTİLİ ŞENTOP: "KILIÇDAROĞLU TEYO PEHLİVAN GİBİ"
Son olarak kürsüye gelen AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop,‘‘7 Haziran seçimleri için muhalefetteki partiler bir araya gelip eski Türkiye’ye döndürmek istiyorlar. Bu kat ettiğimiz mesafeyi yok saymak eski Türkiye tablosuna bizleri yeniden götürmek istiyorlar. Bu millet o günleri yaşadı. Bir daha geri dönmez. Biz de buradan geriye dönüşe müsaade etmeyeceğiz. Tabi bunlar siyaseti muhalefette yaptıkları için iktidar olmanın hükümet olmanın millete hizmet etmenin ne manaya geldiğini bilmiyorlar.’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Teyo Pehlivan’ gibi davrandığını belirten Şentop,‘‘Teyo pehlivan suyun altında nefesini en çok kim tutar.’ diye yarışmaya girmiş. Derin bir nefes almış suya dalmış Erzurum’dan. Dört dakika sonra gözünü açmış Cebelitarık’ta. Bir bakmış bir tane it balığı. Bir tekme vurdum diyor it balığına. İt bir tarafa balık bir tarafa gitti diyor. Kılıçdaroğlu’nun vaatleri seçim beyannamesinde anlattıkları bundan farklı değil.’’ dedi.
CHP beyannamesinin en önemli noktasını gözden kaçırmamak gerektiğini de ifade eden Şentop, ‘‘Diyorlar ki zorunlu eğitimi 8+4 yapacağız. Bir yıl da anasınıfı ekliyorlar. Bu ne demek? Buradaki vatandaşlarımız bunu manasını biliyorlar. Bu kesintisiz eğitimi 28 Şubat’ta olduğu gibi İmam Hatip Liseleri kapatmak demek. Kur’an Kurslarını kapatıldığı dönemleri tekrar geriye getireceklerini iddia ediyorlar seçim beyannamesinde. Hala eski kafadalar.’’ dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de sert sözlerle eleştiren Şentop, ‘‘MHP genel başkanı, bu millete kendi seçmenine açıklama yapmak zorunda. Yıllardır küfrettiği sövdüğü bir siyasi partiyle koalisyon yapacak mı, yapmayacak mı? Bunu açıklasın. AK Parti karşısında bir cepheyi böyle oluşturacaklarını zannediyorlar. Teker teker mücadele ettiler olmadı. Şimdi üçü birden hareket ediyor.’’ dedi.
AK Parti 3.Bölge Milletvekili adayları yapılan konuşmaların ardından tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı ve seçmenlere tanıtıldı. AK Partililer daha sonra Bağcılar meydanında yaptıkları sevgi yürüyüşünde halkla bir araya geldiler. AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili adayları ve Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop, Mehmet Muş ve İl Başkanı Selim Temurci, adaylarla birlikte halka karanfil dağıttı.