AK Parti Genel Merkezi’nde 2015 milletvekili genel seçimi sonuçlarının açıklanmasına saatler kala çalışmalar sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek balkon konuşması yapması bekleniyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da sabah saatlerinde Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2248 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Seçim sonuçlarını Konya’daki konutundan takip eden Davutoğlu’nun akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelmesi bekleniyor. Başbakan Davutoğlu’nun seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaparak, vatandaşlara seslenmesi bekleniyor. Bunun için, Genel Merkezi’nin önünde dev platformlar ve barikatlar kuruldu.
Saat 17.00’ye kadar vatandaşlar oy verebilecek. Oy verilmesinin bitiminin ardından seçim sonuçları belli olmaya başlayacak. AK Parti Genel Merkezi’nde de hummalı bir çalışma var. Parti Genel Merkezi’nde basın mensupları için seçim sonuçlarını takip edebilecekleri alanlar oluşturuldu. Bu alana basın mensuplarının yayın yapabilmesi için masalar ve seçim sonuçlarını takip edebilmelerini sağlayacak televizyonlar kuruldu. Yine, parti genel merkezinin 3. katında 160 kişilik seçim izleme merkezi kuruldu. AK Parti sandık görevlileri seçim sonuçları partiye bildirecek. Partililer de seçim sonuçlarını bu merkezden takip edecek. 81 ilde çağrı biriminin kurulduğu bildirildi.