AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin kapatılacağı iddiası ile ilgili konuşarak, “Biz senaryo yazmıyoruz. Senaryoyu en iyi Kılıçdaroğlu yazar. Geçmiş dönemde nasıl Genel Başkan olduğunu hepiniz biliyorsunuz” dedi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlene eğitim toplantısında Mahalle Başkanlarına 7 Haziran seçimleri öncesi seçim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Belediye Konferans Salonu’nda yapılan eğitim toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile il yönetim kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, milletvekili aday adayları ve mahalle başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’nin sağlık politikalarını eleştirdiğini söyleyen Çalık, "Sağlıkta her gün yeni bir cümle kuruyor. Kurduğu cümlelerden dün diyor ki, ’Türkiye’de sağlık kötüye gidiyor. Türkiye’de sağlık, anne bebek ölüm oranları hiç bu kadar artmamıştı’. Sen ey Kemal Kılıçdaroğlu eski SSK’nın Genel Müdürü olduğu dönemde biz ona ’Sıkıntılı Sağlık Kurumu’ derdik. O dönemler hastanelerde sıralar vardı. Hastalar eczaneden ilaçlarını alamaz, doktorlarda muayene olmazdı. Siz Türkiye’de sağlık ile uğraşmazsınız, siz nerede zulüm varsa onun yanında yer alırsınız. Aynen geçen hafta Suriye’de zulüm yapan zalim Esed’in yanında yer aldığınız gibi. Zalimin yanında yer alırsınız insanın yanında yer almazsınız” dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partilerinin kapatılacağı yönündeki söylemlerini hatırlatan Çalık, “Yine Kılıçdaroğlu diyor ki ‘parti kapatmaları konusunda AK Parti bize oyun oynuyor’ diyor. Biz senaryo yazmıyoruz senaryoyu en iyi Kılıçdaroğlu yazar. Geçmiş dönemde nasıl Genel Başkan olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bizim bir şey söylememize gerek var mı? Kılıçdaroğlu’nun nasıl genel başkan olduğunu herkes biliyor. Şimdi Kılıçdaroğlu yeni bir senaryo yazıyor” diye konuştu.
AK Parti olarak hiçbir zaman bu şekilde düşüncelerinin olmadığını söyleyen Çalık, “Bizim partimizin nasıl kapatılmak istendiğini hepiniz hatırlayın. 2008’de parti kapatma davaları yaşandığı için ilerlememize, ekonomik verilerimizin durmasına sebebiyet veren süreci hepiniz hatırlayın. AK Parti mensubu olarak parti kapatmalarının hepsinin karşısında olduğumuzu biz çok net olarak 2010 referandumunda ifade ettik" dedi.
Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ey Cumhuriyet Halk Partisi. Parti kapatmalarından şikayet eden muhalefet, ana muhalefet, bütün yavru muhalefetler siz 2010 referandumunda biz Meclis’ten bu yasayı geçirmek isterken, Anayasa değişikliği yapmak isterken, siz ne yaptınız? Kendi milletvekillerinizin özgür iradelerine pranga vurdunuz. Kabinlerde gidip oy kullanmasını engellediniz. Milletin sandığa gidip evet ben bu referanduma oy veriyorum Anayasanın değişmesini istiyorum dediğinde siz ne dediniz ‘hayır biz istemiyoruz’ dediniz. Ama buna rağmen bu millet yüzde 70’lerde oy vererek size cevap verdi”.
Muhalefetin yine konuştuğunu ancak AK Parti’nin her zamanki gibi icraat yaptığını belirten Çalık, “Mecliste görüşmelere başladık. O güz sizin oylarınızla geçiremediğimiz parti kapatmalarında destek verirseniz bu yasayı meclisten geçirmek istiyoruz” dedi.
Çalık, geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya da cevap vererek, “Benim söylediğim her cümleye buradan birileri laf yetiştiriyor. Bize laf yetiştirmeye çalışmayın, gelin icraatlarımızı konuşturalım. Biz sözlerle, icraatlarla yarışmıyoruz biz icraatlarla yarışıyoruz. 100 yılda siz ne yaptınız 10 yılda biz ne yaptık. Her defa cevap vermeyiz. Lafa bakarız laf mı diye, adama bakarız adam mı diye. Ama icraatlara bakacak olursak onların tek kelime söyleyecek hakkı da yok haddi de yok” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de yaptığı konuşmada, yine CHP’nin parti kapatılması iddiasına değinere, “Partiyi kapatan onlar partisi kapatılmak istenen biziz. Ama bugün bir bakıyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu, iki hafta önce partisinin kapatılacağı iddiası ile iç siyasete malzeme olacak söylemlerde bulunuyor. Boyundan büyük laflar etmeye çalıştı böyle bir şey olmadığı halde belki seçim öncesi kendilerine bir ekmek olur düşüncesiyle açıklama yaptı. Ama bugünde MHP’si ile CHP’siyle HDP’siyle kesinlikle parti kapatmanın zorlaştırılacağı yasa karşısında AK Parti’ye karşı mücadele ediyorlar” dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Merve Kavakçı’nın başörtülü olması nedeniyle meclisten çıkarılması olayını hatırlatarak, “Biz bu günlerde geldiysek İnşallah bugünlerinde kıymetini bilelim. Çok daha iyi çok daha ileri gidebilmek için hep birlikte el ele tüm gayretlerimizi ortaya koyalım” dedi.
Konuşmaların adından mahalle başkanlarına eğitim verildi.