AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Çanakkale’de AK Partili grup ile zabıta ekipleri arasında çıkan arbede nedeniyle belediye başkanından özür beklediklerini söyledi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Berat kandili akşamı, kordon boyunda lokma dağıtan AK Parti üyeleriyle belediye zabıtaları arasında yaşanan olayların yanlış olduğunu söyledi. Zabıtanın tutumu nedeniyle belediye başkanından özür beklediklerini söyleyen Turan, “Biliyorsunuz, 2 aydan beri Çanakkale’de ‘Sıkılmadık el bırakmayacağız’ sloganıyla köy köy, kasaba kasaba geziyoruz. Dün de bildiğiniz gibi, Berat kandili münasebetiyle, zaten var olan standımızın yanına, lokma dağıtmak amacıyla Kadın Kollarımız küçük bir tezgah kurdular. Bu tezgahta, günün anlamına da vurgu yaparak lokma dağıtmaya başlattılar. Hiçbir görüşme, hiçbir yazılı veya sözlü tebligat olmaksızın, bir anda 8-10 tane zabıtanın gelip büyük bir dirençle, tehditle hakaretle gelip bizim arkadaşlarımıza saldırdıklarını üzülerek gördük. Bununla ilgili kayıtlar medyaya düştü. İncelendiğinde neyin ne olduğu açık diye düşünüyorum. Ümidim şu; Belediye Başkanı çıkacak ve diyecek ki; ‘Biz zabıtaya talimat vermedik. Zabıta yetkisini aşmıştır. Onunla ilgili gerekli yasal işlemi başlattık’ diyecek. Ya da, ‘Kadınlara karşı yapılan bu yanlış eylemi ben asla tasvip etmiyorum ve özür diliyorum’ diyecek” dedi.
“Hem özür beklentimiz var, hem yasal süreci başlatma beklentimiz var” diyen Turan, şunları söyledi:
“Biliyorsunuz, bu süreçte, yani seçim dönemi başladığında, bununla ilgili genel kararları YSK verir. İllerde de seçim kurulu yetkilidir. Bu stantla ilgili izin alma görevimiz yok. Seçim döneminde izin almaksızın bunlar yapılır. Kaldı ki bir yanlış varsa, bir hata varsa, bununla ilgili uyarı görevi olacak ya da bunu kaldıracak mercii, belediye, Kaymakamlık, Valilik değil, Seçim Kuruludur. En fazla belediye bunun kaldırılması için Seçim Kuruluna başvurur. Seçim Kurulu bunu değerlendirir. Kaldırıp kaldırmamaya karar verir. Ama kendi başına bunu yapıyor olmasını ben makul bulmuyorum, yanlış buluyorum. Bunlar son zamanda Türkiye’de oluşan olumlu AK Parti rüzgarı, Çanakkale’deki AK Parti rüzgarı bunların başını döndürdü. Çünkü bu akıl karı değil. Belediye Başkanı beni tanıyor. Benim onda numaram var, onun bende numarası var. Beni arayıp, ‘Vekilim bunu yapmayalım’ dese bunu oturur konuşuruz. Ama zabıtaları saldırtırım, hakaret ederim derseniz, cevabınızı alırsınız. Yapılan işin ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili tüm yasal yollara başvuracağız. Onun da ötesinde bugün kadın kollarımız çok büyük bir kalabalıkla beraber karanfillerini eline aldı, hiçbir taşkınlık olmadan gittiler, Belediye Başkanını kapısının önünde yapılanı kınadılar. Hem biz demokratik eylem haklarımızı kullanacağız hem yasal haklarımızı kullanacağız. Burada kaldı 3-4 gün, seçim sürecinin demokratik bir ortam içerisinde, tatsızlığa mahal vermeden bitirilmesini talep ediyorum. Biz korkmayız, yılmayız. Ama yapılan yanlıştır.”