AK Parti İstanbul Milletvekili adayları Gaziosmanpaşa’da yaşayan Giresunlu ve Sinoplu vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, “Türkiye, hiçbir uluslararası kuruluştan, hiçbir yabancı devletten artık emir almıyor” dedi.
Gaziosmanpaşa Gopark’ta düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili ve 2. Bölge olan Şirin Ünal, Ahmet Baha Öğütken ile AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Ergüneş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sinop Dernekler Federasyonu yöneticileri ve Giresun Dernekler Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılışında konuşan AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, “Bu seçim zilletle miletin seçimi. Ya zillet, ya millet diyeceğiz. Ya millet iradesi hakim olacak, ya yeniden zillet diyeceğiz, Allah korusun. 13 yıldır bu ülkenin kazanımlarını bir anda ya heba edeceğiz, ya yolumuz istikrar diyeceğiz, devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim, gelecek nesillerimizin şu anda masalarımızda, kucaklarımız da ve yanımız da oturan evlatlarımızın geleceğini oylayacağız. Ya evlatlarımızın geleceği aydınlık olsun, ya da o karanlık günler yeniden gelsin diyeceğiz. Bu iki nokta arasındaki seçim tamamen bizim bireysel iradelerimize bırakılmış seçimdir. Ya milletin egemenliği diyeceğiz. Ya da hakkın rızası diyeceğiz, halkın duası diyeceğiz” dedi.
Ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, “2001 yılında neler yaşadığımızı, ne kadar sıkıntılar geçirdiğimizi, ülkemizin nereler de olduğunu hatırlatarak sözlerimize başlamak istiyoruz. Çünkü gerçekten sıkıntılı günlerden geldik. Partimizi kurarken bizlere güvenmeyen bazı arkadaşlarımız vardı. Ama bu 12 senede artık bu güveni, bu istikrarı tam olarak oluşturduğumuza inanıyoruz. Sinop’a da yakın ama asıl Ordu’muza ve Giresun’umuza yakın olan gerçekten muhteşem havaalanı gerçekleştirdik. Diyorduk ki temeli atılacak, atıldı. Diyorduk ki açılışını yapacağız, açılışı yapıldı. Elhamdülillah şimdi denizin üzerine kurulan havaalanıyla ne yapıyoruz? Uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Giresun’umuz 50 dakika oldu. Karadeniz’imiz, Ordu’muz 50 dakika oldu. Elhamdülillah büyük başarı. Bunlar kolay yapılmıyor. Bu istikrar kolay elde edilmiyor. 7 Haziran akşamı bu istikrarı iyi düşünmenizi istiyorum. Daha doğrusu sabahı. Akşamına da yüzümüz güler diyorum. Sebebine gelince, bu istikrarın devamı demek, esnafımızın yüzünün gülmesi demek. Sanayimizin yüzünün gülmesi demek. Bütün vatandaşlarımızın yüzünün gülmesi demek” diye konuştu.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı İsmail Ergüneş ise, “Bir oyun planladılar. Bu oyun kurucular 7 Haziran 2015 seçimlerinde bugüne kadar AK Parti, 27 Nisan e-muhtırasıyla, kapatma davalarıyla, 367 Anayasa mahkemesi hukuk kararlarıyla, gezi eylemleriyle engelleyemedikleri bu AK Parti’yi engellemek için ilk denemelerini 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde denediler. Bir oyun kurdular. Bu masonlar, bu baronlar bir araya geldiler 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de. Amaçları neydi? Amaçları Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmemek. Bunun için ne yaptılar, bir oyun kurdular. Dediler ki, CHP’yi çağırdılar. Ey CHP Cumhurbaşkanlığı seçimin de aday çıkarmayacaksın. MHP’yi çağırdılar. Dediler ki MHP’ye ey MHP, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimin de adayını çıkarmayacaksın. Bu CHP ve MHP’ye formül üzerinden bir deneme gerçekleştirdiler. Amaçları CHP - MHP birleşmesinde AK Parti’yi yenebilmekti. AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırabilmekti. AK Parti’nin adayını Cumhurbaşkanı seçtirmemekti. Ve önlerine çatı aday formülünü koydular. Siz bunlara şahit oldunuz değil mi? Çatı aday üzerinden Türkiye’de operasyon çektiler 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde. Ne oldu? Millet o oyunu bozdu. Bu milletin oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiler. Çatı ne oldu? Çatı uçtu gitti” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE ARTIK HİÇBİR YABANCI DEVLETTEN EMİR ALMIYOR”
AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Şirin Ünal, da Türkiye’de 80’li, 90’yıllara göre 2000 yılı sonrasında hayat şartlarının oldukça yükseldiğini ve refah seviyesinin arttığını ifade ederek, “Kişi başına gelirimizi dört kat artırdık. Ekonomimizin büyüklüğünü dört kart artırdık. İhracatımızı 30 milyar dolardan 160 milyar dolara yaklaşık 5 kat artırarak bugün ki noktaya geldik. Yapacağımız işler henüz daha bitmedi. IMF’ye olan borcumuzu ödedik. En son taksiti Mayıs 2013’te IMF’ye verdik. Bundan sonra hiçbir uluslararası kuruluştan, hiçbir yabancı devletten Türkiye Cumhuriyeti artık emir almıyor” dedi.