AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, yurt dışı oylarıyla ilgili, "Yurt dışında kullanılan oyların ilk partisi geldi. Bugün sabaha doğru yurt dışında kullanan gurbetçilerimizin oylarının tamamı gelecek" dedi.
Resmi olmayan sonuçlara göre gümrükler de dahil olmak üzere kullanılan 1 milyon 27 bin 241 oy, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi kapsamında Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak seferi ile Münih ve Lyon’daki seçim merkezlerinden saat 17.30’da Ankara Esenboğa Havalimanı A Kargo Kapısı’na getirildi. Parti temsilcilerinin nezaretinde görevliler tarafından konteynırlarla taşınan oylar, TIR’lara yüklenerek havalimanından yine parti temsilcileri nezaretinde kara yoluyla ATO Congresium’daki YSK Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek.
"ÜÇ PARTİ HALİNE GELECEK"
Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, "Yurt dışında kullanılan oyların ilk partisi geldi. Üç parti halinde gelecek. Münih ve Lyon’da kullanılan oylar 12 kargo paketi şeklinde geldi. Şimdi de TIR’larla Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na gidecek. Bugün sabaha doğru yurt dışında kullanan gurbetçilerimizin oylarının hepsi gelecek. Biz de partili üyeler olarak bu taşımaya nezaret ediyoruz" dedi.
"DİPLOMATİK TORBALARDA KORUNUYOR"
Oyların nasıl korunduğuna ilişkin değerlendirme yapan Akış, "Diplomatik torbalarda korunuyor. Zaten yurt dışında da bir seçim kurulu var orada da aynı şekilde partili üyeler ve YSK’nın görevlendirdiği memurlar nezaret ediyor. Türkiye’de alınan güvenlik önlemleri yurt dışı oyları için de alınıyor. Oylarımız güvenli bir şekilde, sağ salim Türkiye’ye ulaştı. Pazar akşamı da sayılacak. Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sabaha kadar oyların getirilme işlemi tamamlanacak. Bugün Münih ve Lyon’dan getirildi. 14 merkezde toplanan oylar, uçakla getirilecek. Londra, Köln var, onlar da çalışmalarına devam ediyor. Tüm oylar bu sabaha kadar ilçe seçim merkezine ulaşmış olur" diye konuştu.