AK Parti İstanbul milletvekili adayı Aziz Babuşcu, AK Parti karşındaki cepheyi koordine eden üst aklın, 7 Haziran seçimlerindeki başrol oyuncularının HDP ve Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.
AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Aziz Babuşcu, seçim çalışmaları kapsamında Başakşehir’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. STK temsilcileri ile kahvaltı yapan Babuşcu, sorun ve istekleri dinledi. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda da bulunan Babuşcu, özellikle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert sözlerle yüklendi.
Üst aklın 7 Haziran seçimlerinde başrol oyunculuğu görevini HDP ve Selahattin Demirtaş’a verdiğini belirten Babuşcu, “Niye böyledir? Bugüne kadar AK Parti kaşında bir araya gelen cephe pek çok senaryo ve onun rol modellerine görevler verdi. Fakat bunlar bugüne kadar görevlerini yerine getiremediler. Yani AK Parti girdiği 9 seçimden de başarı destanları yazarak çıktı. Bu karşıt cephe her defasında hüsrana uğramasına rağmen AK Parti karşıtlığı tavrından vazgeçmedi. Şimdi bunları koordine eden üst akıl ve bizim iş birlikçi yerli muhalefet ve uluslar arası güç merkezleri ve onların her ikisine de lojistik destek sağlayan paralel örgüt bu defa HDP’yi başrol oyuncu olarak seçti” dedi.
Aziz Babuşcu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Şimdi şöyle düşünüyorlar, “CHP iki üç puan kaybetse bir şey olmaz. Zaten verdiğimiz görevi yapamadılar. MHP de aynı şey geçerli ama HDP üzerinden Demirtaş’ı yeni sevimli cici çocuk mantığı içerisinde yeni bir dile kavuşturur ve farklı kesimlerden de oy devşirterek baraj üstüne alırsak, 1- bu bize eski Türkiye’ye dönüş ve koalisyonlar dönemini getirebilir. 2- uluslar arası güç merkezleri açısından da Türkiye’yi hasta adam konumuna tekrar geri getirebilir.
Karşı cephenin bütün hesabı bu senaryo üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla buna yükleniyorlar. Hatta Demirtaş, rüyalarında bile bir araya gelmeleri mümkün olmayanların çatı aday formülünde bir araya gelirken Demirtaş özellikle ayrı bir figür olarak dışarıda kaldı. O üst aklın yapmak istediği yeni denemenin hazırlık aşamasıydı.”
“DEMİRTAŞ’I SEVİMLİ ÇOCUK GİBİ GÖSTERMEK İSTİYORLAR”
HDP’ye Demirtaş üzerinden Türkiye partisi görüntüsü verilmek istendiğini de sözlerine ekleyen Babuşcu, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş’ı kitleler nezdinde popüler sevimli çocuk haline getirme operasyonu yaptılar. Şimdi o operasyonun devamında başrol oyunculuğu görevi verdiler. Ama bu millet aynı Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarında insanları sokağa çağırarak 50’den fazla insanın öldürülmesine sebebiyet veren konuşmanın sahibi olduğunu biliyor. Zorlamayla fıtratın değişmediğini Van’da billboardlara asılan kan akan musluk reklamındaki tehdidi görerek fark etti. Bu tuzak da bu senaryo da tutmaz” ifadelerini kullandı.
TÜSİAD’A ELEŞTİRİ
TÜSİAD’ın, AK Parti’nin ekonomik politikalarını her fırsatta eleştirdiğini, ancak muhalefetin içi boş vaatleri karşısında sesini çıkarmadığını belirten Babuşcu, “Seçik elitis sermaye, Türkiye’nin sahibi olduğu iddiasında bulunan merkezin figürlerinden bir tanesidir. O merkezde seçkin elit sermaye vardır. Bunun karşılığı TÜSİAD’tır. Bunun güdümünde bir medya ve sivil, asker, bürokratik tavır vardır. AK Parti karşıtlığında lojistik destek sağlayan, bu ülkenin kaynaklarının ve imkanlarının, kendi kaynakları ve fırsatları olduğuna inanan bu merkez, sermaye yapısı itibari ile de ekonomik gerçeklikten uzak vaatler silsilesine tek cümle bile etmiyor. Neden? Halbuki AK Partinin ekonomik politikalarına dair, milletin lehine ve büyük Türkiye hayali noktasında gerçekleşmesi gereken ekonomik hamlelere eleştiri getirip, uluslar arası finans merkezlerine şikayet ediyorlar. Ancak AK Parti’ye bunları yaparlarken bugün ekonomik gerçekliği olmayan vaatler karşısında tek kelime bile etmemeleri AK Parti karşıtlığında cephede aldıkları pozisyonu gösterir” dedi.