AK Parti Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, muhalefetle dış güçlerin AK Parti’yi bertaraf etmek için işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, “Bugün de bu mutabakatlarını kesin sonuç almak üzere yeni senaryolarla oynamaya devam ediyorlar” dedi. Babuşcu, bugün Türkiye’nin kaderinin AK Parti ile özdeşleştiğini söyledi.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu ve 1. Bölge Milletvekili adayı Ravza Kavakçı Kan, Ataşehir’deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Ravza Kavakçı Kan, sivil toplum kuruluşlarının demokrasideki yerine değinerek, “Artık siyasi mekanizma da biliyor ki sivil toplumun desteği olmadan, demokratik bir Türkiye’de gerçek anlamda demokratikleşme alanında, son 13 yılda tahmin edemeyeceğimiz bir noktaya gelmiş bir Türkiye’de, sivil toplum olmadan olmaz” dedi.
AK Parti Milletvekili adayı Aziz Babuşcu ise AK Parti iktidara gelmeden önce birçok projenin yarım bırakıldığını, iktidara geldikten sonra ise sağlık, eğitim, ulaştırma gibi birçok alanda yeni projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İktidarları döneminde yaptıkları hizmetler karşılığında halktan iltifat aldıklarını vurgulayan Babuşcu, bunun yanında AK Parti’den kurtulmayı kendisine siyaset gerekçesi gören bir muhalefetle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Buna Gezi olayları ile dış güçlerin de katıldığını hatırlatan Babuşcu, “İşte uluslararası güç merkezleri Gezi ile beraber bizim bu yerli işbirlikçi muhalefetle ittifak halinde AK Parti’yi bertaraf etme noktasında mutabıklar. Bugünde bu mutabakatlarını kesin sonuç almak üzere yeni senaryolarla oynamaya devam ediyorlar. Bu seçim budur. Bu seçimi böyle okumak durumundayız. Bugün AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Belki denebilir ki, nasıl olur bir siyasi partinin kaderi ülkenin kaderi ile beraber olsun. Ama vaka bu. Bugün Türkiye’nin kaderi AK Parti ile özdeşleşmiş vaziyettedir. Onun için 7 Haziran seçim sonuçlarını sadece bir siyasi partinin başarısı ya da başarısızlığı olarak algılamak meseleyi küçültür” şeklinde konuştu.