Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam eden Nekropol alanı projesine ilişkin düzenledikleri basın toplantısı CHP ve MHP’nin ilçe seçim kuruluna başvurmasıyla yasaklandı. Yaşanan duruma tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Seçim yasakları tören ve açılışları kapsar. Biz basın toplantısı düzenlemiştik. Menderes Türel’e siyasi suikast yapılmıştır, biz kefenimizi giyip yola çıktık. Bunun hesabı sandıkta sorulacaktır" dedi.
Antalya’da önceleri Festival Çarşısı olarak kullanılan ve yaklaşık 10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nin ’Doğu Garajı ve Halk Pazarı’ projesi inşaat kazısı sırasında tarihi mezarların ortaya çıkmasıyla nekropol alanının müze olarak düzenlenmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel de geçen zaman içerisinde çalışmalar hakkında bilgilendirme amaçlı nekropol alanı yan tarafında bir basın toplantısı düzenledi. Ancak, CHP ve MHP’nin Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu’na seçim yasakları kapsamında yapılacak toplantının iptali için başvurmasıyla toplantı başlamadan bitti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçim kurulunun basın açıklamasını iptal etmesine tepki amaçlı olarak hiçbir açıklama yapmadan AK Parti Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu’na geçti. Başkan Türel, burada AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile birlikte ilçe seçim kurulunun kararını değerlendirdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, basın toplantısının CHP ve MHP tarafından engellendiğini söyledi. Yapılanın demokrasi adına büyük bir ayıp olduğunu da ifade eden Türel, "Kahvaltılı bir basın toplantısı arzumuzu CHP ve MHP tarafından engellenmiştir. Konuşan Türkiye diyor isek, kişilerin siyasilerin görüşlerini hür bir şekilde özgürce duyulmasını istiyorsak bu ve benzeri yaklaşımları siyasi partilerimizin en azından talep etmesi bile demokrasi adına büyük bir ayıptır. Menderes’in söylediklerinden kimse korkmasın bu ülkeden bir demokrasi uğruna şehit olmuştur bin Menderes de şehit olur kimse çekinmesin. Bizim yapacağımız teknik bilgilendirme içeren basın toplantısından CHP’nin ve MHP’nin bu kadar korkmasının nedeni anlayamıyorum. Korkmasınlar" dedi.
"BİZİ SUSTURAMAZALAR"
Kanunlara uyarak çalıştıklarını ifade eden Türel, burada bir açılış ya da tören düzenlemediklerini seçim yasaklarının sadece açılış ve törenleri kapsadığını söyledi. Yaptıklarının suç içeren bir kısmı varsa bunu savcılıklar vasıtasıyla gerekli başvurularının yapılacağını da hatırlatan Türel, "Biz bir suç işlemişsek bedelini öderiz. Bundan çekinmeyiz, korkmayız. Bizi susturmazlar, susmadık, susmayacağız" diye konuştu.
"ANTALYALILAR EN GÜZEL CEVABI VERECEK"
Belediye olarak yaptıkları konserler için dahi ilçe seçim kurullarından izin aldıklarını ilçe seçim kurullarının izne gerek olmadığını söylediğini belirten Türel, ilk defa bir basın toplantısının seçim kanunu kapsamında engellendiğine şahit olduğunu söyledi. Yapılan saldırılardan korkmadığını belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz Antalya’mız için ülkemiz için milletimiz için kefeni giyip yola çıktık dedik. Bizi korkutamazlar, bizi susturamazlar. Onlar istedikleri kadar çabalasınlar. Onların da belediyeleri var. Benzer toplantıları, hizmetleri varsa yapsınlar heybelerinde bir şey yok ki. İftira ve yalan var. Projeler yarışsın diyoruz. Onların ellerinde ancak proje olmadığı için bizim projelerle ilgili milletimize hakaret etme alışkanlıkları var. Menderes Türel’in açtığı kavşaklar insanlar için değilmiş. İnsan odaklı değilmiş. Yazıklar olsun size. Bu millet insan yerine koymayanlara 7 Haziran’da Antalyalılar en güzel cevabı verecektir sandıkta. Ben inanıyorum. Antalyalılar bugün Menderes Türel’e yapılan siyasi suikastı sandıkta soracaktır."
Kanuna aykırı iş yapmadıklarını ifade eden Türel, muhalefetin yapılan hizmetlerden korktuğunu ve bu şekilde kendilerini susturmaya çalıştığını söyledi. Türel, yola çıkarken kefenini yanına alıp çıktığını da belirterek, "Şunu açık ve net bir şekilde elinde projesi olmayan hizmeti olmayan sadece boş vaatleriyle meydanlarda gezen CHP ve MHP’liler Menderes Türel’in hizmetlerinden korkmuşlardır. Susturmaya çalışıyorlar. Menderes Türel susmayacak. Antalyalılar adına milletimizin adına susmayacak. Emin olun, bir Menderes şehit olur, bin Menderes gelir" diye konuştu.
Başkan Türel, basın açıklamasını tekrardan düzenlemek için İl Seçim Kurulu’na başvuracaklarını ve kabul edilir bir engelleme çıkmazsa planladıkları basın toplantısını tekrardan yapacaklarını söyledi.