AK Parti 3.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdurrahman Dursun, “AK Parti olarak HDP, CHP, MHP ve okyanus ötesindeki paralel yapı ile tek başımıza mücadele ettik. Biz bunlara milli olmayan bir ittifak diyoruz. Milli olmayan bir ittifaka karşı AK Parti olarak milli bir duruş sergilemeye çalıştık” dedi.
Yaklaşık 2,5 ay boyunca AK Parti’nin İstanbul 3.Bölgedeki seçim çalışmalarına yön veren AK Parti 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdurrahman Dursun, seçimlere sayılı saatler kala gerçekleştirdikleri çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptı.
“YÜZDE 50 OY BANDINIZ YAKALAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Seçim çalışmalarına yaklaşık 2,5 aylık bir seçim kampanyası programı ile başladıklarını belirten Dursun, “Bu süre içerisinde teşkilatlarımız ile seçime yönelik ciddi çalışmalar yürüttük. Alanlarda 66 program uyguladık. Esnaf ziyaretleri, sokak yürüyüşleri, STK toplantılar yaptık. Meslek grupları ile buluşmalar yaptık. Buna benzer birçok program düzenledik. Bunu ciddi bir teşkilat çalışması ile yürüttük. Teşkilatımız bu süreçte çok ciddi bir gayret sarf etti. Üçüncü bölgede 31 milletvekilimiz var. Onlarda çok ciddi bir gayret sarf ettiler. Geldiğimiz noktada başbakanımızın yüzde 55 olarak belirlediği oy oranını olmasa bile yüzde 50 oy bandınız yakalayacağımızı düşünüyorum. Gelinen noktada son bir haftada yaptığımız çalışmada seçmenin ciddi manada AK Parti’ye teveccühü var. Özellikle Kürt seçmenin söylenin aksine partimize yönelik ciddi bir yönelimi var” dedi.
“PARALEL YAPININ BÜYÜTÜLECEK BİR GÜCÜ YOK”
“Seçim sürecinde AK Parti olarak HDP, CHP, MHP ve okyanus ötesindeki paralel yapı ile tek başımıza mücadele ettik” diyen Abdurrahman Dursun “Biz bunlara milli olmayan bir ittifak diyoruz. Milli olmayan bir ittifaka karşı AK Parti olarak milli bir duruş sergilemeye çalıştık. Dolayısıyla bu milli duruşumuzu da milletin gördüğünü biliyoruz. Paralel yapının çok büyütülecek bir gücü olduğunu düşünmüyorum. Ama algı açısından sanki çok büyük bir güçmüş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bizim nazarımızda seçmeni etkileyecek bir gücü yok. Paralel yapı AK Parti’nin karşısında kim varsa ‘onla birlikte hareket edeceğiz’ mantığı ile hareket ediyor. Bugün mevcut siyasilerle hareket ediyor ama yarın başka bir oyuncu çıkarsa onla hareket edecek. Çünkü paralel yapının tek amacı AK Parti’yi zayıflatmaktır. Paralel yapının bu oyunlarına karşı teşkilatlarımız çok ciddi bir şekilde uyanık davranıyor. Esasında bu bir ak partinin meselesi değil bunun bir devlet meselesi olduğunu herkesin bütün seçmenlerin bütün vatandaşların bilmesi gerekir ak parti belki bu sürecin önünde durdu ve bir bariyer oldu şayet ak parti olmasaydı benim kanaatimce bu süreç ciddi bir şekilde devletin aleyhine yürüyebilirdi” ifadesini kullandı.
“SAHADA BİZİM DIŞIMIZDA PARTİ YOKTU”
Yaklaşık 60-65 gün boyunca ciddi bir saha çalışması yaptıklarını ifade eden Dursun, “Alanda bütün teşkilatlarımız sokaklarda evlerde hanelerde her seçmene ulaşacak şekilde bir kampanya yürütüyoruz. Bu süreç içerisinde biz sahalarda hiçbir siyasi partiyi göremedik. Bizim dışımızda ciddi bir seçim kampanyası yürüten hiçbir parti yok. Ana muhalefet partisi daha seçimlerin başında hedefini yüzde 35 olarak belirledi. Bu konjonktürde böyle hedef koyan partinin iktidar olmak gibi bir niyeti de yoktur” dedi.
Açıklamalarının son bölümünde HDP’ye sert eleştiriler yönelten Dursun, “HDP’yi insanların gözünde iyi bir partiymiş gibi algı çalışması yapılıyor. Bu cilalama çalışmasıdır. Bunun seçmen nazarında çok fazla bir kayda değer durumu olduğunu düşünmüyorum. 200 tane STK veya aydın denenler aslında bilinen bir zihniyetin oluşturduğu bir gruptur. Bunlar daha çok aşırı sol ve sola yakın uç STK’lar. Bunların dışında da başka STK’lar var ama bunların da derdi sadece AK Partiye karşı birleşmektir. Ama bunların seçmenin nazarında kayda değer durumları yok. HDP ülkenin batısında güler yüzü ile görünürken ülkenin doğusunda silah siyaseti yapıyor. Oradaki köylerde şehirlerde seçmeni ciddi bir baskı altına alan partiden bahsediyoruz. Dolayısıyla HDP demokratik koşullarda yarışmaya niyeti olmayan bir partidir” ifadelerini kullandı.