AK Parti Milletvekili adayı Harun Karaca, muhalefeti eleştirerek, “Bunlar son 9 seçimde milletten dayak yediler. Ama bir türlü uslanmıyorlar” dedi.
AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Harun Karaca, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece’de fabrika ziyaretlerinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkan Vekili Göksel Gümşdağ’ın sahibi olduğu fabrikayı gezen Karaca, burada işçilerle bir araya geldi.
İşçilerle beraber yemek yiyen Karaca, burada yaptığı konuşmada, “Biz yüzde 50’den fazla oy alan herhangi bir siyasi hareket gelsin ve 5 yıl ülkeyi adam gibi idare etsin diyoruz. Eğer düzgün idare edemez ise bunun cezasını verecek olan yine millettir. Çünkü millet iktidara getirdiği gibi aynı şekilde götürür. Milletin oyu başımızın tacıdır. Millet bizi severse, hizmetlerimizi severse oy vermeye devam eder. Eğer biz doğru düzgün hizmet edemezsek millet bizi sevmezse o zaman oy vermez. Bu her siyasi parti için de geçerlidir. Burada yönetimde istikrar sağlanması ve ülkemizin bir daha geriye gitmemesi için biz mutlaka bu sistemi değiştirmeliyiz” diye konuştu.
AK Partili Karaca verdiği röportajda ise, “Siyasi parti olarak sahada sadece AK Parti var. Diğer siyasi partilerin ne adaylarını ne de minibüslerini göremez olduk. Tabi muhalefetin olmayışı bizi biraz az kamçılıyor. Muhalefet olduğu zaman bizi daha çok kamçılar ve daha çok çalışıyoruz. Bugün kimse AK Partinin seçimi kazanıp kazanmayacağını konuşmuyor. AK Parti’nin birinciliğinden kimsenin şüphesi yok. Bugün AK Parti anayasası değiştirecek çoğunluğu alıp almayacağı konuşuluyor. İnşallah biz anayasası değiştirecek çoğunluğu alacağız ve yeni Türkiye’yi hep birlikte büyüteceğiz” dedi.
Son günlerde siyasi partilerin seçim irtibat bürolarına yönelik yapılan saldırıları kınadığını belirten Karaca, “Önceki gün Mardin’de, bugün de Siirt’te SKM’lerimize saldırılar oldu. Biz gerek AK Parti’ye gerekse diğer siyasi parti bürolarına yapılan saldırıları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Siyasi partiler bu noktada ortak bir kanaat bildirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz demokrasiyi hep beraber savunmak durumundayız. Bir siyasi partinin bürosu tahrip edildiği zaman kınama verip, AK Parti’nin bürosuna saldırı olduğunda kimsenin sesi çıkmıyorsa demokrasiden bahsedemezler. Onun için biz, gerek AK Parti bürolarına gerekse diğer siyasi partilerin bürolarına yapılan saldırın tamamını kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu şekildeki demokrasi olmaz” diye konuştu.
Muhalefeti eleştiren Karaca, “Siyasi rakiplerimiz, ‘aslı olmayan yaylada 40 bin koyunum var’ hesabı ile olmayan koyunları dağıtmaya çalışıyor. Bugüne kadar milletimiz ciddiye almadı bundan da bu millet bunları ciddiye alacağını düşünmüyorum. Çıktılar asgari ücret için seçim beyannamelerinde bin 400-bin 500, bin 800, 2 bin vereceğiz dediler. Birisi de hızını alamadı 5 bin olarak ilan etti. Bunlar ya hesap bilmiyorlar ya da milletten hiç dayak yemediler. Halbuki son dokuz seçimde milletten dayak yediler. Ama bir türlü uslanmıyorlar. Onun için bu seçimde de milletten dayağı yiyecekler” şeklinde konuştu.