Avrupa’daki Türk seçmenlere yönelik iki gündür yurt dışında çalışmalarda bulunan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, Avrupa’daki Türkler’in seçimlere yüksek oranda bir katılım göstereceğini söyledi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Tülay Kaynarca, bölgesindeki seçim çalışmalarına ara vererek Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin(UETD) düzenlediği bir programa katıldı. İki gün boyunca Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk seçmenlere yönelik çalışmalarda bulunan Tülay Kaynarca, Avrupa’daki Türkler’in seçimlere yüksek oranda bir katılım göstereceğini söyledi.
Çalışmalarını tamamlayarak yurda dönen Kaynarca, “Yurt dışında yaşayan Türklerin seçimlere katılım oranlarının oldukça yoğun olduğunu gördük. Oy kullanımları da başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki katılım oranına şimdiden ulaşıldı. 7 Haziran seçimlerinde o oranın daha fazla olacağını düşünüyorum. Hollanda’da oy kullanma işlemi 29-30 ve 31 tarihlerinde başlayacak. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarımız bu konuda hassasiyetlerini gösteriyorlar. Belli ki 7 Haziran seçimlerinde bu ilgi Türkiye’de de olacak. Katılım oranı oldukça yüksek olacak. Hollanda’daki kardeşlerimize başbakanımızın açıkladı 10 müjdeyi anlattık. Oldukça memnun oldular” dedi.
“Vatandaşımızın teveccühü her gün daha çok artıyor” diyen Kaynarca, şunları söyledi: “3 dönem iktidar olduk ve her dönem oyumuzu arttırdık. Bu dönemde oyumuzu arttırmaya, milletimiz ne istiyorsa onu yapma gayreti içindeyiz. Bu dönem başkanlık ve anayasa değişikliğini gündemimize aldık. Bunun için 400 milletvekili istiyoruz. Bununla birlikte riskleri ortadan kaldıran, koalisyonları tamamen tarihe gömen ve baraj sisteminin olmadığı bir sistem olacak. Bugün baraja takılıp takılmama arasında gidenlerin otomatikman bu sistemi kabul etmesi gerekiyor. Bugün Avrupa’da en başarılı ekonomilerin olduğu ülkede başkanlık sistemi var. Sonuç itibari ile bu sistem ekonomik ve siyasi istikrarı beraberinde getiriyor.”