AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Doğan Kubat, "Geçmiş yıllarda Türkiye’de Başbakanı ve milletvekillerini parası ve medyası olanlar belirliyordu. Ama 2002’de millet bu olaya son verdi ve direksiyona kendi geçti" dedi.
AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Doğan Kubat, Bahçelievler’de seçim koordinasyon merkezinde AK Partili seçmenlerle bir araya geldi. Seçmenlerle birlikte kahvaltı ederek sorunlarını dinleyen Kubat, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kubat, 2002 yılından önce devletin cebindeki her 100 liradan 86’nın faize gittiğini belirterek, "Geriye 14 lira kalıyordu. Yani bir ev düşünün ayda bin lira geliri var. 860 lirasını götürüp bankaya yatırıyor. Geriye 140 lira kalıyor. Bununla evin kirasını mı ödesin. Elektriğini, suyunu mu ödesin? Çocukların harçlığını mı ödesin? Pazara mı çıksın? Devlet böyle bir haldeydi. Bugün devletin cebindeki her yüz liranın sadece 15 lirası faize gidiyor. Geriye kalan 85 lira milletimize hizmet olarak yansıyor" ifadelerini kullandı.
MİLLET 2002’DE DİREKSİYONA GEÇTİ
Türkiye’nin geçmiş yıllarda ödediği faizlerin, faiz lobilerine gittiğini belirten Kubat,‘‘Geçmişte ödenen faizler bugün, hükümetimize içeriden ve dışarıdan işbirlikçilerle çeşitli kumpaslar kuran o para babalarının cebine gidiyordu. AK Parti iktidar olunca ceplerine giden o faizler kesildi. Bundan rahatsız oldular. Bugün AK Parti iktidarına karşı yapılan bu saldırıların temelinde, hükümetimiz tarafından önüne geçilen bu rantların yok edilmesi var. Eskiden parası olanlar, medyası olanlar başbakan belirliyordu, milletvekili belirliyordu. Ama 2002’de millet bu olaya son verdi. Millet, ’Benim evlatlarım iktidar olacak. Onlar yönetecek bizi. Hiç kimsenin uydusu olamayacak. Vesayeti altında olmayacak. Sadece milletin gözünün içine bakıp ona göre yol haritası çizecek ve hizmet edecek’ dedi" şeklinde konuştu.
Kubat, milletin yıllarca aşağılandığını vurgulayarak, "Bu millete yıllarca bidon kafalı, ayağı çarıklı, bunlar cahil, okuma yazması yok. Bunlar siyasetten ne anlar diye hakir gördüler. O elit zümre Türkiye’nin siyasetini dizayn ederken, milleti dışlarken, millet ne bilir biz biliriz diyordu. Bu elit tabaka yıllarca Türkiye’nin siyasetinde etkili rol oynadı. Ama 2002’den sonra direksiyona millet geçti. Millet dedi ki; ‘‘Ben artık muavin değilim. Arabayı ben süreceğim. Kusura bakmayın. İstikameti ben belirlerim. Ona göre herkes ayağını denk alsın.’’dedi. Ve Ak Partiyi iktidara taşıdı" ifadelerini kullandı.