Hava-İş Sendikası’nı ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Resul Kurt, üçüncü havalimanının önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin can damalarından birisi olacağını söyledi. Kurt, “Meclise girdiğim takdirde Hava İş Yasası’nın çıkartılması yönündeki çabalara bende destek vereceğim” dedi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı araştırmacı yazar Resul Kurt, Bakırköy AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nı (Hava-İş) ziyaret etti. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, milletvekili adayı Kurt ve AK Partilileri makamında ağırladı.
Milletvekili adayı Resul Kurt’a ziyareti için teşekkür eden Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, “Havacılık camiası olarak bizlerinde beklentileri var. Havacılığa dair bir kanun yok. Bu noktada Resul beyden beklentilerimiz var. Biz istiyoruz ki denizin ve karanın üzerinde olduğu gibi havacı kardeşlerimiz içinde bir yasa, dayanacağımız bir kapı olsun. Biz inisiyatiflerle değil kanunlarla hareket edelim. Haklarımızı o şekilde savunalım istiyoruz. Resul bey bu konuda destek vereceğini söyledi. İnşallah meclise girdiğinde bizde ziyaretine gideceğiz ve bu talebimizi orada da birlikte dile getireceğiz” dedi.
Sendika alanında yaşanan bazı sıkıntıların olduğunu belirten Resul Kurt ise, “Gemi adamlarımız için Deniz İş Kanunu var. Diğer çalışanlar için de 4850 Sayılı İş Kanunu var. Fakat maalesef hava iş kolunda çalışanlarımız için yasa yok. Uzun zamandan beri Hava İş Yasası’nın çıkarılması ile ilgili çabalar ve çalışmalar var. Meclise girdiğim takdirde Hava İş Yasası’nın çıkartılması yönündeki çabalara bende destek vereceğim. Hava İş Yasası ülkemizin ihtiyaç duyduğu yasalardan biridir ve mutlaka çıkarılmalıdır. Bu konuda bende yüzde yüz destek vereceğim. Bugün aşağı yukarı 100 bin insanı ilgilendiren bir iş kolundan bahsediyoruz. Mutlaka biz bu insanlarımız için bir yasa çıkarmalıyız” diye konuştu.
Resul Kurt, CHP’nin en önemli vaatlerinin “Merkez Türkiye” projesi olduğunu belirterek, “Bu projenin için boştur. Çünkü biz Türkiye’yi zaten merkez haline getirdik. Dün üçüncü, havalimanı ve köprüye karşı çıkanların bugün, ‘Türkiye’yi lojistik merkez haşine getireceğiz’ söylemlerinin hiçbir karşılığı yoktur. Üçüncü havalimanı önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin can damalarından birisi olacak. Bugün dünyanın neresinden kalkarsa kalksın o uçak gelip İstanbul’da ikmal ve aktarmalarını yapacak. Bu da yüz binin üzerinde insanımızın orada iş sahibi olacağı anlamına geliyor. Bunun ülke ekonomisine de büyük katkısı olacak” dedi.