Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Elvan, AK Parti iktidarının kimsenin hayata geçirmeye cesaret edemediği Sosyal Güvenlik Reformu’nu yaparak Türkiye’nin sağlık alanındaki kanayan yarasına merhem olduğunu söyledi. Sağlık turizmi konusunda yapılacak çalışmaları da anlatan Elvan, Antalya’nın bu alanda sahip olduğu potansiyelin harekete geçirileceğini söyledi.
Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Sosyal Güvenlik noktasında özellikle 2000’li yıllarda ciddi bir krizin baş gösterdiğini hatırlatarak, “İnsanlar muayene olamıyordu, bekledikleri kuyruklara rağmen tedavi edilemiyordu. Ciddi sıkıntılar yaşadık o dönemde” dedi.
MUHALEFET SİSTEMİ ALLAK BULLAK ETMİŞTİ
Neden bunların yaşandığının çok iyi analiz edilmesi gerektiğine vurgu yapan Elvan, O dönem muhalefet, tıpkı bugünkü muhalefet gibi “O 5 verirse ben 10 veririm. O 45 yaşında emekli ediyorsa, ben 35 yaşında emekli ederim” diyordu. En verimli çağında insanlarımızı emekli ettiler ve ülkenin sistemini allak bullak ettiler ve Türkiye’yi batma noktasına getirdiler” diye konuştu.
ECZACILARIN STOKLARI PROBLEMİ
Sağlıkla ilgili konulardan birinin de eczacılığın stoklarla ilgili sorunu olduğunu ifade eden Elvan, bunların hepsinin çözülebilir konular olduğuna değinerek şunları söyledi: “Stokla ilgili konuda haklısınız. Sizin sermayeniz eriyor. Zincire baktığınızda ilaç üreten firmalardan, ecza deposuna, depodan ilaç üreten firmalara ciddi bir sorun var ve bunu çözeceğiz. Fiyatlar düşüyorsa o stoğunda bir maliyeti var. Ama temel mesele halkımıza olan hizmet. İlaç fiyatlarının 50 lira olduğu günleri hatırlayın. Şimdi ilacı 8 liraya alıyorsunuz.”
AKREDİTE PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK
Antalya başta olmak üzere Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesi için kaliteli bir eylem planları olduğunu söyleyen Elvan, “Eski bir planlama kökenli kardeşiniz olarak söylüyorum ki planlama alt yapımız var ve bu eylem planıyla inşallah Antalya başta olmak üzere sağlık turizminde patlama yapılacak. Türkiye’deki sağlık sistemi Avrupa’dan daha oturmuş ve iyi bir düzeyle. Bundan sonraki süreçte sağlık işletmecilerimizin akreditasyonla ilgili sorunlarını tamamen çözüp akredite edilmiş düzeye getirerek sorunları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.