AK Parti Milletvekili adayı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “7 Haziran seçimlerinde AK Parti karşısında muhalefetin kurduğu çatıyı millet atacağı tokatla yıkacak” dedi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, seçim çalışmaları kapsamında Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde Merkez Camii cemaatini ziyaret etti. Yapımı devam eden camide incelemelerde bulunan Muş, daha sonra cami bahçesinde cemaatle bir araya geldi. Oldukça samimi ortamda gelişen ziyarette Mehmet Muş ile cami cemaati arasındaki muhabbet renkli görüntülere sahne oldu. AK Partili Muş, “Ben sahada vatandaşlarımızın bize gösterdiği teveccühün artarak devam ettiğini görüyorum” diyerek, “26 gün önce ile kıyasladığımda bile AK Parti’ye desteğin büyüdüğünü görebiliyoruz. Halkın partimize gösterdiği teveccüh ile kamuoyu yoklamaları örtüşüyor. 2011 yılında da Milletvekili adayıydım. O zamanlar da çalışmaların içinde bulundum. Mukayese ettiğimde bugün daha büyük daha güçlü bir destek olduğunu görüyorum” dedi.
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana sürekli çeşitli ayak oyunları ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirten Muş, “2007 seçimleri öncesinde e-muhtıra olaylarından 367 garabetine, cumhuriyet mitinglerinde ordu göreve pankartlarına kadar AK Partiye karşı birçok çalışma yapıldı. Fakat bunlar millet nezdinde itibar görmedi ve hayal kırıklığına uğradılar. Millet bunlara gereken cevabı AK Parti yüzde 47 ile iktidar yaparak verdi. Ancak birileri durmadı ve AK Partiye karşı cepheler oluşturdu. Gezi olayları, sandıkta yenemedikleri, bileğini bükemedikleri AK Partiden kurtulma provasıydı ama millet buna da itibar göstermedi” diye konuştu.
Mehmet Muş, 7 Haziran seçimlerine doğru giderken tüm bu vesayet unsurlarının tekrar toparlanarak AK Parti karşısında bir cephe oluşturduklarını ifade ederek, “Bunun yanında muhalefet partilerinin tek başlarına AK Partiyi yenemeyeceklerini anladıkları için topyekun hareket ettiklerini görüyoruz. Bu ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de denediler. Şimdi de bu vesayet unsurları, paralel yapı ve muhalefet partilerinin tamamı AK Partiye karşı birleşti. Ancak 2007 ve 2011 seçimlerinde olduğu gibi millet bunlara yine büyük bir tokat vuracak. Nasıl ki bu çatı, milletin tokadı ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde dağıldıysa şimdi de dağılacak. Milletin karşısına tasvip etmeyeceği bir şeyle çıkarsanız, öyle bir dağıtır ki bir daha çatı kurmaya mecalleri kalmaz” şeklinde konuştu.
Mehmet Muş’un ziyaretinden oldukça memnun olduğunu belirten cami cemaatinden 75 yaşındaki Bayram Işık, “Böyle gençlerin siyasette olması bizi mutlu ediyor. Vatanı onlara emanet ettik. Kazandığında Ardahan kaşarı alıp ziyaret etmek istiyorum” dedi. Bayram Işık’ın samimi konuşması ve tavırları ise herkesi güldürdü.