Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Diyarbakır’da HDP mitinginde meydana gelen patlamada ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulundu. Nebati, “Kısa sürede patlamanın sorumlularının tespit edileceğine inanıyorum” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, Diyarbakır’da 2 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı patlamayı, seçim arefesinde gerçekleşen elim bir olay olarak değerlendirdi. Patlamanın bazı soru işaretlerini de akıllara getirdiğini ifade eden Nebati, patlamanın nedenin en ince detayına kadar araştırıldığını ifade etti. Olayda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Nebati, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Sorumluların yakalanacağına şüphesi olmadığını kaydeden Nebati, “Kimin canı yansa, benzer acıyı bizlerde derinden hissederiz. Akan kanın durması, canların yanmaması için başlattığımız ve devam eden barış, kardeşlik süreci, bunun en iyi kanıtıdır. Bir daha benzer olayların yaşanmasını için dua ediyor ve bu yaşananların sorumluları tespit için devletin tüm imkanları seferber oldu. Kısa sürede patlamanın sorumluları tespit edileceğine inanıyorum. Bu nedenle herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekir” dedi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, seçimde şaibe yaşanacağına dair söylentiler ile ilgili soruya da cevap verdi. Nebati, ‘Üçü bir arada’ diye nitelediği muhalefetin şaibe söylentileri ile hile ve provokasyon peşinde olduğunu kaydetti. Nebati, tüm seçmenleri korkmadan oy kullanmaya çağırarak, sandıklara sahip çıkılmasını istedi. Herkesin demokratik hakkı olan oy kullanma işlemini özgürce ve baskı altında kalmadan kullanması gerektiğini belirten Nebati, “Seçim sürecinde yoğun bir tempoda çalıştık. Herkese yapılan hizmetleri yapacağımız projeleri anlattık. Bölge sorunlarının çözümü için gerekli çalışmalara şimdiden start verdik. Süreç herkesin bildiği gibi 7 Haziran’da kullanılacak oylama işlemi ile sona erecek. Seçimde herkesi sandıklara oy kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü ülkenin geleceği açısından, barış, huzur ve kardeşlik süreci açısından ve istikrar açısından son derece önemli bir seçim yaşanacak. Seçimin önemi nedeniyle muhalefetin de yoğun çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Özellikle şaibe olacağı ve hile yapılacağı söylenerek, bir algı operasyonu yürütülüyor. Bunu diyenler, hile yapmaya çalışacak. Kimse bu laflara itibar etmesin. Gerekli önlemler ve tedbirler alındı. Kimse korkmasın, özgürce oyunu kullansın. İster Ak parti’ye ister, HDP’ye, isterse CHP’ye, MHP’ye. Kime isterse kullansın ama baskı altında kalmadan oyunu kullansın. Kimse süreçte yaşanacak provokasyonlara uymasın. Sandıklarda hile yapılmasını önlemek için tüm herkesi oy kullanma işlemi bitene kadar sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
ADAYLARA ÇAĞRI
Muhalefet partileri birlikte sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Nebati, “Ben HDP’li, CHP’li, MHP’li seçmen, yönetici ve üst yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen milletin iradesine saygı gösterin. Millet kime oyunu verecekse versin. Gelin hep beraber sandıklara sahip çıkalım. CHP, MHP, HDP’si ile bağımsızlarıyla herkese çağrıda bulunuyorum. Sandıklara hep beraber sahip çıkalım. Hileden kimse fayda görmez. Hile yapan, sandıklarda oyun oynayanın hangi sonuçlarla karşılaştığını bu milletin kendisi, seçimlerde göstermiştir. Bu tür algı operasyonları ile ne kendilerini zora soksunlar ne de, Türk Demokrasisini şaibe altına soksunlar. Türk demokrasisi kazanımlarından asla geri adım atmayacaktır” diye konuştu. Muhalefeti de eleştiren Nebati, AK Parti’ye karşı birleşen muhalefet partilerin üçünün de bir AK Parti etmediğini vurguladı. Nebati, şöyle devam etti:
“CHP yüzde ’25 alırsam Allah’a şükür’ diyor, öbürü diyor ki ’yüzde 15’i aşarsam ne ala’, öteki ’barajı aşar mıyım, aşmaz mıyım’ derdinde. Toplasan üçü bir AK Parti yapmaz, üçü bir arada karıştır baba, karıştır, karıştır Allah karıştır, kahve olsa üçünün bir arada tadına doyum olmaz da. Şimdi bu üçü bir arada koalisyona gelecekler, dolar olacak 4 TL. Aynen bunların vaat yarıştırması gibi. Sonra bu ülkenin kasalarını boşaltacaklar. Kusura bakma, senden ülkeyi devraldığımızda IMF’ye borç vardı, şimdi borcumuz yok. Sizden ülkeyi devraldığımızda insanlar hastaneden cenazelerini bile alamıyorlardı.”
“ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK”
Herkesin sandığa ve milletin kararına saygı duyması gerektiğini söyleyen Nebati, çıkacak her türlü seçim sonucunun olgun iradeyle karşılanması gerektiğini de sözlerine ekledi. HDP’nin barajı aşaması durumunda paralel yapı ile birlikte gezi ve kobani olaylarındaki gibi olayların çıkacağı yönündeki söylentilere de cevap veren Nebati, “Bu zihniyetlerin karşısında artık eski Türkiye yok. Ak parti de, millet de devlette, bu tür oyunlara artık müsaade etmez. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, biz Hakk’a inandık, millete güvendik. Biz, ‘sandıktan kim çıkarsa başımızın üstünde’ diyoruz. Muhalefette bunu demesi lazım. Ancak maalesef, muhalefet partiler, özellikle HDP, ‘Sandıkta seçmen özgür iradesini kullanacak’ diyemez. Aksine ‘eğer oy vermezsen, burada oy çıkmazsa, hımm’ derler. Bizim geçmişimizde, şaibe, yalan, dolan, yağma, talan, yakma, yıkma yok. Bizim geçmişimiz de hizmet var. Millete güven, Allah’a iman var” diye konuştu.
BAĞIMSIZ ADAY İLE KUCAKLAŞTI
Seçim yasaklarına saatler kala seçim çalışmalarını sürdüren Nebati, yerel bir televizyonda bağımsız aday Fatih Bucak ile karşılaştı. Bucak ile sarılıp, kucaklaşan Nebati, seçim sonucunu sordu. Ayakta kısa süre sohbet eden ikili günün anısına hatıra fotoğrafı de çektirdi. Nebati’nin başarılar dilediği Bucak, “İnşallah 11-1 olacak. Bunu meydanlardan görüyoruz” dedi. Başkan Nebati, 5 saat içerisinde art arda 4 ayrı yerel televizyonda 8 ayrı canlı televizyon programına katıldı.
48 GÜNDE 53 PROGRAM
Nebati, yaklaşık 48 günlük seçim propaganda döneminde ise ulusal, bölgesel ve yerel televizyonlarda 53 programa katıldı. Programların 50’sinin canlı olarak yayınlandığını belirten Nebati, programlarda yapılan ve yapılacak projelerin tanıtımının yanı sıra birlik, berberlik, kardeşlik ve sağduyu mesajları verdi. Nebati, canlı yayınları ise Balıklıgöl, Halfeti, Müze, aquapark, Şanlıurfa kalesi, gibi bölgenin turistik ve tarihi mekanlarında gerçekleştirdi. Nebati, seçim dönemini fırsat bilerek, doğduğu ve büyüdüğü topraklar olan Şanlıurfa markasını tescilletmek istediğini ifade etti. Nebati, saatler süren programlarda mesajlarının yanı sıra Peygamberler diyarı Şanlıurfa’nın da en güzel yerlerinin de ekranlarda yer bulduğunu da sözlerine ekledi. Nebati, “Bizler seçimi bölgedeki tüm partilerin demokratik ortamda yarıştığı ve sonunda da seçilen insanların mecliste, bölgemiz insanların temsil etmek amacıyla vekalet aldığı bir sistem olarak görüyoruz. Bölgemiz insanların verdiği her türlü karar saygı duyacağız. 4 yılda bir ele geçen bu fırsatı, bölgemiz ve bölge insanlarımız için değerlendirmek istedik. Seçim çalışmaları nedeniyle ulusal, bölgesel ve yerel 48 canlı yayına katıldık. Bunların her biri için ortalama 1 saat boyunca ekranlardan mesajlar verdik. Mesajlarımız kadar da önemli olduğunu düşündüğümüz yörenin tanıtımına da katkı sağlamayı hedefledik. Bu nedenle farklı tarihi ve turistik mekanlar da mesajlar vererek, seçimi turizm açısından da fırsata çevirmeye çalıştık” diye konuştu.
Nebati hemşehrilerinin kendisini bağırlarına bastığını belirterek, bölge insanına gösterdiği ilgi nedeniyle de teşekkür etti. Tüm bölgenin huzurlu, demokratik bir seçim geçirmesini dileyen Nebati, seçim sonuçlarının ise birlik, beraberlik ve kardeşliğin devamının sağlaması, bölgeye hayır getirmesi temennisinde bulundu.
ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI
Nebati, seçimin son günlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte seçim otobüsü ile gezdi. Karaköprü, Eyyübiye, Haliliye ilçelerindeki mahallarıi gezen Nebati, çocuklara oyuncak, kadınlara ise Türk kahvesi dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Nebati, Atatürk Bulvarı üzerinde ise bir sürprizle karşılaştı. Otobüsün önünde duran bir araçtan inen iki kişi dev Recep Tayyip Erdoğan posteri açtı. Nebati’nin de hediye poşeti verdiği kişiler el sallayarak, Nebati’ye başarı diledi.