AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Zengin, hakkında kaset iddiaları ortaya atılan Meral Akşener’e destek verdi. Meral AKşener’in örnek alınacak bir siyasetçi olduğunu belirten Zengin, “İddialar çok çirkin ve yakışıksız. Bu iddiaları reddediyorum” dedi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Zengin, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nı (İSMEK) ziyaret etti. Burada kursiyerlerle sohbet eden Zengin, kadınların yaptığı el işlerini de çok beğendi. Zengin, kursiyer kadınlarla birlikte el işi yapmayı da ihmal etmedi. Kurs bünyesinde faaliyet gösteren sınıfları da tek tek dolaşan Zengin, hem kursiyerlerle sohbet etti, hem de oy istedi. Zengin, partiye üye olmak isteyen iki kursiyeri de kendi elleriyle kayıtlarını yaparak partiye üye yaptı.
Kadınlar İSMEK kurslarında kendilerini çok geliştirdiğini belirten Zengin, “Türkiye’de anneler çocuklarına oyun öğretmek için kursa geliyorlar. Çocuğun kendi oyuncağını yapmak çok güzel meşgaleler. Çocuklar için dertlenmek, çeyiz hazırlamak güzel şeyler aslında. Burada dostluklar da kazanılıyor. İnsanlar beraber oturuyor, kasnak yapıyor, kimisi bilgisayar öğreniyor. Keşke biraz vakit olsa da bende gelsem diyorum. Hanımlarla beraber bende yapmaya çalıştım ama kasnak konusunda biraz zorlandım. Ancak çok eğlenceliydi” dedi.
MERAL AKŞENER’E TAM DESTEK
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili adayı Meral Akşener ile ilgili ortaya atılan kaset iddialarına bir tepki de Özlem Zengin’den geldi. Meral Akşener’in Türk siyasetinde önemli bir siyasetçi olduğunu belirten Zengin, “Geçtiğimiz günlerde bir gazete için söyleşi yapıldığında, kendi partiniz dışında hangi siyasetçiyi beğeniyorsunuz diye sormuştular. Orada Meral hanımın ismini vermiştim. Meral Akşener Türk siyasetinin çok önemli yüzlerinden bir tanesidir. Bir kadın olarak çok güçlü, çok önemli görevlerde bulunmuş ve bulunmaya devam ediyor. Bizler farklı siyasi partilerde olabiliriz. Ama hepimiz kadın erkek hiç fark etmeden aynı değerlerde buluşuyoruz. Bu yaşanan olayı çok edepsizce buluyorum. Belki ağır bir kelime ama ahlaksızca buluyorum. Çünkü siyaset yaparken, siyaset yapmanın bir edebi var. Hangi işi yaparsanız yapın dipsiz kuyu gibi iş yapamazsınız” dedi.
“Bu iddiaların ardından Türkiye çok önemli bir şey yaptı” diyen AK Partili Zengin, “Cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, lider eşleri ile bir araya gelerek bu işin çirkinliği karşısında güç birliği yaptı ve safları sıklaştırdı. Nihayetinde bunun olamayacağını söyledi. Bu çok önemli bir duruştur. Türkiye’de siyaset arenasında maalesef 17 Aralık sürecinden sonra kasetler üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Ancak bu çok büyük bir ters tepki gördü. İnsanlar mahremlerini kimse bilsin istemezler. Herkesin özel alanı var. Herkesin kendine ait bir hayatı var. Söylenenler çok çirkin şeyler. Bunun topluca reddedilmesi, bu çirkinliğin kamuoyuna da kabul görmemesi Türk siyaseti için önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye bunları bir daha asla yaşamamalıdır” ifadesini kullandı.
“BU ÇOK ÇİRKİN BİR ŞEY”
Montaj kasetler üzerinden siyasileri karalama yönünde kampanya yapanlara da tepki gösteren Zengin, “Bu iddiaları gündeme getirenlerin bir değeri yoksa hayata bakışıyla ilgili bir duruşu da yoktur. Kendi insanına merhamet etmeyenler hiçbir zaman başkalarına merhamet etmezler. Bu çok çirkin bir şeydir. Gerçekten üzerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bizim burada yapmamız gereken, bu çirkinlik karşısında bunu hiç çoğaltmadan, hiç büyütmeden buna karşı durmaktır. Bize düşen, ‘Bunu kimse yapamaz demek’ Türkiye siyasetçileri de bunu yaptı” şeklinde konuştu.