AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin maceralara karnının tok olduğunu söyleyerek, “Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı, bu ülkede bazı çevrelerin ve partilerin umudu haline gelmiş" dedi.
AK Parti Karabük İl Teşkilatı tarafından 5000 Evler semtinde ‘Yeni Türkiye’ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından perşembe pazarı alanında düzenlenen mitinge katılan Şahin, yaptığı konuşmada vatandaşların kendilerine ve diğer partilere ne yaptıklarını sormaları gerektiğini vurguladı. CHP ve MHP’nin iktidarları dönemlerinde vatandaşların yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Şahin, MHP’nin "Bizimle yürü Türkiye" dediğini hatırlatarak, bir fıkrayla Türkiye’nin daha önce MHP’yle yürüdüğünü, milletin MHP’nin yürüyüşünü gördüğünü anlattı. MHP’nin 1999-2002 yıllarında hükümet ortağı olduğunu ve Devlet Bahçeli’nin de Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Şahin, "Biz MHP’nin yürüyüşlerini gördük. O yürüyüşle bu ülkeye hizmet olmaz. 21 bankaya o dönemde el kondu. O bankaların içi boşaltıldı. Bankaların ceremesi millete yüklendi. Bir gecede insanlar varlıklarının yarısını kaybetti. Faizler çok fazla yükseldi. En önemlisi Karabük’ün can damarı, Türk ekonomisinin lokomotifi KARDEMİR adeta kapısına kilit vurulacak hale gelmişti. İşçiler 3’er aylık ücretsiz izinlere ayrılıyordu. O yürüyüşü gördük. Millet biliyor" dedi.
"PAZAR GÜNÜ İKİ SEÇENEK VAR"
Türkiye’nin istikrarı için tek başına iktidarın önemine değinen Şahin, “Pazar günü iki seçenek var. Sandıktan ya bir parti tek başına iktidar olarak çıkacak ya da koalisyon çıkar. İki ihtimal var. AK Parti’nin dışındaki diğer partiler bir koalisyon çıkartmaya çalışıyorlar. Hatta bir takım medya patronları ve yurt dışındaki Türkiye’nin şuandaki gidişatından rahatsız olan bir takım çevreler ’AK Parti iktidardan gitsin koalisyonda olsa başka bir hükümet gelsin’ diye temenni ediyorlar. Seçimlerde iddialı laflar eden bazı siyasi partilerin bir tek umudu var. Umutları HDP ve onun Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş. ’HDP barajı aşsa da AK Parti daha az milletvekili çıkarsa da iktidardan düşse’ diye dua ediyorlar. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı, bu ülkede bazı çevrelerin ve partilerin umudu haline gelmiş. Bütün bu tezgahları, planları oylarınızla pazar günü bozabilirsiniz. Daha önce olduğu gibi yine bozacağınıza inanıyorum.Daha önce bunu bozdunuz inanıyorum ki tekrar bozacaksınız” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN YENİ MACERALARA KARNI TOKTUR”
Türkiye’nin istikrarla yoluna devam etmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Koalisyon hükümetlerinden bu ülkeye hiçbir fayda gelmedi ve zarar gördü. Bunun aksini iddia edenler ispat edemezler. Tek başına iktidar olmaya en yakın, bu konuda en güçlü, tüm kamuoyu anketlerinde tek başına iktidara gelmesi şansı olan tek parti AK Parti’dir. Diğerlerinin böyle şansı yoktur. Ne CHP’nin, ne MHP’nin, ne de baraj açma mücadelesi veren HDP’nin böyle bir şansı yoktur. O bakımdan Türkiye’yi maceralara sürüklemeyeceğiz. Türkiye’nin yeni maceralara karnı toktur, böyle bir lüksü de yoktur. Türkiye’nin geleceği için, gelecek 4 yılı için, hatta Cumhuriyetin 100. yılı 2023’e kadarki süreç için istikrarla Türkiye’nin gelişmeye büyümeye devamında yarar vardır. Bunu siz sağlayacaksınız” dedi.
Mitinge AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal ile partililer katıldı.