AK Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, muhalefet partilerinin seçimi kazanmak gibi bir dertleri olmadığını, tek dertlerinin AK Parti’yi zayıflatmak olduğunu söyledi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Milletvekili adayı Halis Dalkılıç, İstanbul’da yaşayan Mardinli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Mardin Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen programa yoğun bir ilgi gösterildiği görüldü.
“JÖN TÜRKLER’E KARŞI JÖN KÜRTLER”
Programda ilk sözü alan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Eski Türkiye anlayışı, bu ülkede sadece bir ırkın yaşadığını ve adeta o ırkın bu milletin efendisi olduğunu söyleyen bir anlayıştır. O anlayışı tarihin çöp sepetine atan lider de Recep Tayyip Erdoğan’dır. 1071’de bizlerin, 1514’ye Çaldıranda Yavuz’un, Abdülhamid’in, Fatih’in yanında yer alan Kürt kardeşlerimizle biz niye bugün sorun yaşıyoruz? Geçen yüz elli yılda ne oldu? Bu coğrafyada yaşayan insanlar birbirlerinden kız alıp kız verdi. Akraba oldu. Aynı kıbleye döndü. Çanakkale’de yan yana omuz omuza yattı. Sevr’de ve Lozan’da biz azınlık değil, biz ülkenin asli unsuruyuz diyen Kürt kardeşlerim, ne olmuştur ki bu ülkede birbirine silah çekmiştir. Lütfen bunları düşünün. Bizi bir arada tutan bizim değerlerimizdir. Bizim kadim medeniyetimizdir. Bizim inancımızda Türk’ün ya da Kürt’ün birbirine üstünlüğü yoktur. Bizler kardeşiz” dedi.
“1930’lu yıllarda ‘Kabe Arap’ın olsun, Çankaya bize yeter’ diyen anlayış ne ise ‘Taksim bizim, Kabe sizin’ diyen HDP anlayış aynıdır” diyen Temurci, şöyle devam etti: “CHP için CHP’yi üreten anlayış için jön Türk ve ittihatçı anlayış ne ise HDP’yi üreten anlayışta benim için aynıdır. 21. yüzyılda jön Türklerin karşısına jön Kürtleri çıkarmak istiyorlar. Ancak yeni Türkiye’de bunlar olmayacak. Yeni Türkiye herkesin özgür, demokratik haklara sahip olduğu bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye herhangi bir ırkın, diğer ırk üzerinde tahakküm kurmadığı, efendi olmadığı bir Türkiye’dir. İnsanlık onurunun ayaklar altında değil, baş tacı yapıldığı bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye öyle bir Türkiye’dir ki Kobani’den 198 bin Kürt kardeşime kapılarını açan burada bizler siziz, sizler de bizsiniz diyen bir Türkiye’dir.”
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise muhalefeti eleştirdi. “Siyaset kazanmak için yapılır” diyen Şentop, “Biz seçimi kazanalım ülkeyi yönetelim diye siyaset yapıyoruz. Onlar siyaseti seçim kazanmak için değil, AK Parti seçimi kazanmasın diye yapıyorlar. Hepsi paralel yapının organizatörlüğünde bir araya geldi. Paralel yapı bugün kendi yandaşlarını destekleyenlere HDP’ye oy verin diyor. Almanya’daki Yeşiller Partisi, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları için bir bildiri yayınladı. Bildiride “CHP de iyi bir partidir ama bu sefer HDP’yi destekleyin. HDP barajı geçerse AK Parti’ye daha çok zarar verir.” İfadelerini kullandı. Almanya Yeşiller Partisi de HDP’yi destekliyor. Yani AK Parti’nin düşmanları bir araya gelmiş, AK Parti’nin milletvekili sayısını azaltmak için uğraşıyorlar. HDP’nin barajı geçmesi bugün içinde bulunduğumuz parlamento kompozisyonuna göre ciddi bir değişiklik meydana getirmiyor” dedi.
“SİLAH OLMAZSA HDP ANCAK YÜZDE 3 OY ALIR”
Güneydoğu’ya vatandaşlara gönderilen HPG mühürlü mektuplara da değinen Şentop, “Selahattin Demirtaş sosyal medya üzerinden ‘Okudum, adamlar ciddi galiba biraz ürperdim’ diyerek güya espri yapıyor. Peki, kim HPG’liler? Bunlar Demirtaş’ın 6-7 Ekim’de sokağa davet ettiği çocuklar. Demirtaş’ın ağabeyi zaten Kandil’de onların içinde. Demirtaş, ikiyüzlülüğü bıraksın. Doğu’da farklı Batı’da farklı olmasın. Neyse o olsun. Türkiye’de biz siyaseti normalleştiriyoruz. Bölgede de normalleşecek. Eğer siyaset yapıyorsanız silahı bırakacaksınız. Çözüm süreci neden planlandığı gibi yürümedi? Çok ciddi adımlar atıldı. Herkes sorumluluğunu yerine getirecek denildi ve 2013 yılının haziran ayında silahların bırakılması noktasında ciddi adımlar atılacaktı. Ama Türkiye’de gezi olayları ve karışıklıklar bahane edilerek bu adımlar atılmadı. Çünkü HDP, silahsız olsa bölgede alacağı oy yüzde iki ya da üçü geçmez. Bölgede silahla oy toplarken, batıda da Çipras rolüne soyunuyorlar. Etrafa gülücükler dağıtıyor” şeklinde konuştu.