AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, oyunu 3.Bölge Milletvekili Adayları Özlem Zengin ve Yıldız Seferinoğlu’yla birlikte Bahçelievler’de kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, oyunu 3.Bölge Milletvekili Adayları Özlem Zengin ve Yıldız Seferinoğlu’yla birlikte Bahçelievler’de bulunan Erguvan İlkokulu’nda kullandı. Okul bahçesinde buluşan AK Partili adaylar daha sonra oy kullanmak için sandığa gitti. Şentop, Zengin ve Seferinoğlu oylarını 3218 nolu sandıkta kullandı.
Seçimlerin bütün partiler ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Şentop, “Sabahtan beri takip ettiğimiz kadarıyla sandıklarla ilgili ciddi bir sorun yok. Doğu’da bazı illerimizde ufak tefek sorunlar oldu. Onlarda halledildi. İnşallah sükunet ve barış içerisinde saat 17.00’ye kadar ve oyların sayılması da dahil sükunet içerisinde bir seçim geçirmiş oluruz. Türkiye 1950’den bu yana çok şeffaf, dürüst seçim yapan bir ülkedir. Siyasi partilerin bazı mensuplarının sağda solda seçim güvenliği ile ilgili konuşuyorlar. Ancak işleyişi ve sistemi görünce onlarda durumu itiraf etmekten kaçamıyorlar. Geçtiğimiz günlerde YSK’da muhalefet partilerin temsilcilerinden birisi yurtdışında organizasyonu görüp YSK’da bunu anlatmış. 54 ülkede seçim yapıyoruz. 1 milyonun üzerinde vatandaşımız oy kullanıyor. 24 gün oy kullanıldı. Seçimin organizasyonu, oyların muhafazası, kargo uçakları ile oyların toplanıp getirilmesi bütün siyasi partilerin iştirakiyle yapılan muhteşem bir organizasyondu. Dünyada hiçbir ülke bu şekilde oy kullanma organizasyonu yapabilmiş değil” dedi.
Seçimlere katılımın yüksek olacağını belirten AK Partili Şentop, “Seçime katılım oranı yüzde 90’lara ulaşacaktır. Bu muhteşem bir orandır. Avrupa’da seçimlere yüzde 50 katılım bulan ülkeler bayram ediyor. Böyle bir tablo var” diye konuştu.
Oğulları Salih Ahzem ve Hamidullah ile birlikte oy kullanan AK Partili Özlem Zengin ise “Uzun, yorucu ama bir o kadar da keyifli bir seçim süreci geçirdik. Biz seçim süresince elimizden geleni yaptık. Geldik oyumuzu kullandık. Erken bir saat olmasına rağmen ciddi bir katılım var. İnşallah Türkiye için hayırlı bir seçim olacak. Seçim güvenliğine ilişkin söylenenler bilerek uydurulmuş şehir efsaneleridir. Türkiye’de uzun yıllardır gerçek manada demokratik seçimler yapılıyor. Seçimler birkaç noktadan kontrol edilebiliyor. Siyasi partilerde her sandıkta aldıkları oyu takip edebiliyor. Her zaman için itirazlar olabilir ama bununla ilgili takip edilecek süreçlerde bellidir. Seçimi baştan kaybettiğini bilenlerin bilerek altını çizdiği bir şey olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de seçim güvenliğine ilişkin en ufak bir sorun yok” şeklinde konuştu.