Gaziosmanpaşa’da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, HDP’nin seçim baraj konusunda hiçbir şansı olmadığını söyledi.
AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa’da vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal ile seçim irtibat bürolarını da ziyaret eden Ünal, basın mensuplarının soruların cevapladı. Ünal, çalışmaların gayet iyi gittiğini belirterek, “Teşkilatımızın morali motivasyonu çok iyi. Başbakanımız mektubunu evlere götürüyoruz. 400 milletvekili hedefi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
“AK PARTİ’DEN ÖNCE VERİLEN VAATLERİN HİÇBİRİSİ GERÇEKLEŞTİRİLMEDİ”
Muhalefetin vaatlerini de değerlendiren Ünal, “Vatandaş şöyle düşünüyor, ‘Bekara, eş boşamak kolay’ diyor AK Parti’den önce verilen vaatlerin hiçbirisi gerçekleştirilmedi. AK Parti bozulan dengeleri düzeltmeye çalışıyor. Sosyal güvenlik sisteminde yaptığımız bunca iyileştirmeye rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı her sene 20- 30 milyar dolar daha sosyal güvenlik sistemine bütçe dışı kaynaklardan takviye ediyor. Bu gerçek ortadayken birilerinin bazı şeyler önermesine vatandaşlar, onların hazinedeki paraya güvendiklerinin farkında. Vatandaş, ‘6 ay 8 ay sonra hazinedeki 134 milyarı bitirecekler ondan sonra gene eskiye döneceğiz‘ diyor. Vatandaş bizden daha uyanık” dedi.
Bir basın mensubunun HDP’nin barajı aşıp aşmayacağı yönündeki sorusuna ise Ünal, “Bu tamamen dış güçlerin paralel yapının ve diğerlerini uydurması. HDP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkabileceği noktaya çıktı. Şimdi oradan baş aşağıya gidiyor. 20’ye yakın parti var şimdi. Hele ki katılım oranının yüksek olacağı bir seçimde ki ben katılım oranının yüksek olacağını düşünüyorum. Bence hiçbir şansları yok. Propagandayla milletin kafasını karıştırmaya çalıştırıyorlar. Ama bunlar tutmayacak” şeklinde yanıt verdi.
Büyük İstanbul mitingiyle ilgili olarak da AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, “Daha önce yaptığımız 2-3 milyonluk mitinglerin gerisinde kalacağımızı sanmıyoruz. İnşallah onların daha iyisini yapacağız. AK Parti kendisiyle yarışıyor. 9 seçim yaptık. Her seçimde aldığımız oylarda yukarı doğru yükselişe gidiyor. 400 milletvekili hedefimizle, bu yükselişin sürmesi için geceli gündüzlü çalışıyoruz” şeklinde konuştu.