AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Geçen 12 yılda biz önceliği devletin işleyişine verdik. Çünkü devlet kuvvetli olmayınca millette kalkınamaz" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmalarına Bergama ilçesinde devam etti. Sera işletme sahipleriyle bir araya gelen Turhan, işletmeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı. İşletme sahiplerine projelerini anlatan Turhan, İzmir’e yapılacak 501 proje olduğunu kaydetti. Turhan, geçen 12 yılda önceliği devletin işleyişine verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü devlet kuvvetli olmayınca millette kalkınamaz. Devletin borçlarını ödedik. Üstüne üstlük devlete borç verecek hale geldik. Şimdi sıra yatırıma, üretime geldi. Yani iş ve aşa geldi. Bu dönem çalışan için, üreten için, yatırım yapan için daha fazla imkanımız olacak. GAP’a yapılanın aynısı Ege Bölgesi Gelişim Projesi (EGEGEP) ile İzmir’e de yapılacak. 501 projemiz var.’’
AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan da, yatırımın önemli olduğu vurgusunu yaparak şunları söyledi: "Yatırım ülkemize şart, yatırımcıyı izin ve yönetmeliklerle uğraştırmamak lazım. Bürokrasinin amacı yatırımcının işini kolaylaştırmaktır. Devleti anonim şirket mantığı ile çalıştırmamız gerekiyor. Devlet millete hizmet için vardır yoksa başka ne işe yarar ki devlet. Yatırımları teşvik noktasında destekleyeceğiz. Yeşil enerji olarak nitelendirdiğimiz yenilenebilir enerji türü olan rüzgar, güneş ve jeotermal enerjilerini burada kuracağız. Dikili, Kınık ve Bergama bölgesinde bununla ilgili projelerimiz var. Hem çevreyi koruyacak hem de enerji üretecek. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum işletmeleriniz jeotermal enerji ile üretim yapıyor, bu enerjinin kullanımı bakımından çok önemli."