Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Tire ilçesini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, “Onlar konuşur AK Parti yapar. ‘Onlar ne verirse ben daha fazlasını vereceğim’ diyorlar. İş açık artırmaya gitti. Bu iş açık artırma ile olur mu? Bu iş hesap işi, kitap işi” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, memleketi olan Tire’de hemşehrileri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Ziyaretinde konuşma yapan Turhan muhalefete sert eleştiriler yöneltti. Baba ocağında hemşehrileri ile Tire Ticaret Odası’nın kahvaltı programında konuşma yapan Turhan, gerek yurt dışı gerekse de yurt içinde birçok konuşma yaptığını ama hiçbir zaman bu denli heyecanlanmadığını belirtti. İnsanın memleketinin havasının bile başka olduğunu vurgulayan Turhan, memleketine duyduğu hasreti dile getirdi. Seçim çalışmalarına dair bilgi alışverişinde bulunan Turhan, "Daha çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda işbirlikçi kuvvetler var. İşbirlikçilere fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Beş benzemez koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar, koalisyonun bu ülkeye fayda sağlamadığını gördük. Geçmiş koalisyon dönemleri ortada. Millet bunları daha evvel koalisyon hükumetlerinde duydu, sonra kaşığın ucuyla verip, sapıyla geri çıkardılar. Bu dönemleri hepimiz yaşadık. Biz yaptığımız icraatlarla ortadayız, onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar birtakım vaatler ile hep konuşuyor. ‘Onlar ne verirse ben daha fazlasını vereceğim’ diyorlar. İş açık artırmaya gitti. Bu iş açık artırma ile olur mu? Bu iş hesap işi, kitap işi. Siyaset bu kadar basit bir şey değil. Ana muhalefet hiçbir şeyin farkında değil; bizim beş senede yaptıklarımızı milletimize seçim vaatleri diye bildirgelerine yazmış. Bu kadar ciddiyetsiz bu kadar hesapsızlar’’ diye konuştu.
"KILIÇDAROĞLU DAHA NOTERİ İNANDIRAMAMIŞ"
Gerçekçi projelerle milletin karşısına çıktıklarını ve tek destekçilerinin millet olduğunun altını çizen Turhan, şöyle devam etti:
"Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaatleri için notere gitti, senet yaptı. Bilen bilir, noterde üstünde para olan bir sözleşme yaparsanız, yaptığınız senette ne kadar bir bedel varsa binde ikisini damga vergisi olarak ödemek zorunda kalırsınız. Kılıcdaroğlu’nun emeklilik için verdiği seçim vaadi için ödemesi gereken vergi 1 milyon 700 bin lira, bunu ödemedi. Maliye Bakanlığı’nın bir kuralı var; şayet sözleşme şarta bağlı ise noter de o şartın gerçekleşme ihtimalinin olmadığını görür ise o zaman vergiyi almaz. Kılıçdaroğlu daha noteri inandıramamış, milleti nasıl inandıracak? Noter bile inanmamış da vergi bile almamış ondan."
"AK PARTİ PROJE PARTİSİDİR, PALAVRA PARTİSİ DEĞİL"
Kahvaltı programının ardından Turhan, Tire Romanlar Derneği ile bir araya geldi. Vatandaşlara Ege Bölgesi Gelişim Projesi (EGEGEP) hakkında bilgi veren Turhan, "Bu proje kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu 501 tane proje ile geliyor. AK Parti proje partisidir, palavra partisi değildir. Küçük Menderes Ovasının her tarafı bereketle dolacak inşallah. Bu tarımsal kalkınmanın yanında Küçük Menderes’e üniversite geliyor. Üniversite sadece çocuklarımızın okula gitmesi demek değil, daha çok iş, daha çok yatırım, daha çok imkan demek. Üniversitemiz ile iş dünyası el ele verecek. Tire’mizi kalkındıracağız inşallah. 12 yıllık dönemimiz harabe, tahrip edilmiş devletimizi tadil etmekle geçti. Şimdi hazırladığımız projelerle devletimiz şahlanacak. AK Parti olarak Türkiye’yi 2071 hedeflerine taşımak istiyoruz. Şimdi destek zamanı, Tire’den öyle bir ses verin ki, sadece Türkiye’de değil, yedi cihan duysun sesimizi" dedi.