AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan süreçte Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti. Turhan, "Altı tane ağacın yeri değişmiş diye 15 gün İstanbul’u yakıp yıktılar" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, genel seçim çalışmalarına Aliağa ilçesinden devam etti. İlçede iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Turhan, Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. AK Partili Turhan, "Türkiye yıllar sonra IMF’ye borcunu bitirmiş. Merkez Bankası kasasında 130 milyar dolar var. Enflasyon yüzde 4 düşmüş. Faizler yüzde 5 seviyelerindeyken böyle bir ortamda Gezi Parkı olayları başladı. 6 tane ağacın yeri değişmiş diye 15 gün İstanbul’u yakıp yıktılar" şeklinde konuştu.
TURHAN’DAN GEZİ VURGUSU
Ülkede bir kaos ortamın oluşturulmaya çalıştığını da dile getiren milletvekili adayı Turhan, "Taksim Meydanı’nda bir plaj şemsiyesi altında üç gazeteci güneşleniyorlar. Yayın saati geldiği zaman biri kalkıp başına minfer takıp üstüne çelik yelek giyerek yayına katılıyor. Sanki ülkede iç savaş çıkmış gibi. Savaş muhabiri Taksim’den bildiriyor diye. Bu manzaraya şahit olduk. 17-25 Aralık’a şahit olduk. İnsanları adeta kanıyla beslenen bir vampir gibi her tarafa uzanıp konuşmalarını kaydedip ondan sonra onları montajlamak suretiyle oluşturulan bir kumpasla ülkede bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. Tam Türkiye kalkışa geçmişken bunlar yapıldı" dedi.
CHP, MHP ve HDP’nin seçim sonrasında koalisyon özleminin olduğunu öne süren Turhan, sözlerine şöyle devam etti:
"Ben dün sosyal medyadan bir fotoğraf paylaştım. Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş bir arada mecliste. İç Güvenlik Yasası’na karşı muhalefet ediyorlar. Nedir bu yasa. Ülkede insanlar protesto haklarını kullanacaklarsa, demokratik tepkilerini dile getireceklerse bunu istedikleri gibi yapsınlar. Her hangi bir şeyden memnun olmayan kişi demokratik sınırlarda kalmak şartıyla istediği protesto da yapabilir yürüyüşte düzenleyebilir, mitingde gerçekleştirebilir. Ama izinsiz olarak başka insanların özgürlüğünü tehdit edecek şekilde yüzünü gözünü kapatıp eline molotof alana hiç kimse bir şey yapmasın istedik. Buna karşı çıktılar. Buna karşı ittifak yaptılar. Niye itiraz eder insan. Niye yüzlerini de kapatarak molotof atsınlar diye ısrar ettiler. Buna karşı çıktılar. Size mantıklı gelen bir tarafı var mı?"
Düzenlenen kahvaltının ardından İbrahim Turhan esnaf ve vatandaşlarla da buluştu. Esnafla sıkı diyalog kuran Turhan, bazı tezgahlardan da alışveriş yaptı.