AK Parti Marmara Bölgesi Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, 2. Bölge 15. sıradan ikinci kez Meclis’e girdiği takdirde Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştireceğini söyledi.
Ahmet Baha Öğütken, Esenler’de bulunan Giresun Çamoluk Yazılar ve Kurtuluş Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Dün akşam gerçekleşen ziyarete, Öğütken’in yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Burada dernek üyeleriyle sohbet eden Öğütken, 24. dönem milletvekili olarak Meclis’e gittiğini söyleyerek, “Ama nasıl gittim. 2. Bölge 15. sıradan. Yine bugün 2. Bölge 15. sıradayım. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir şey oluyor. Sizlerin desteğiyle Meclis’e gidersem Cumhuriyet tarihinde 2. Bölge 15. sıradan iki defa Meclis’e giden ilk milletvekili olacağım. Sizlerin desteğiyle AK Parti olmayanları ve başarılamayanları başarıyor. Benim hiç kuşkum yok sizin desteğinizle Meclis’e gideceğim. Hatta 2. Bölge’den 20 arkadaşımla Meclis’e gideceğiz ki 400 milletvekiliyle gönlümüzdekileri gerçekleştirelim” dedi.
Öğütken, gönüllerinden geçenin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu ifade ederek, “Başkanlık sistemi ve yeni anayasa gönlümüzden geçiyor. 400 milletvekili alsak bile bunları referandumsuz, yani halkımıza sunmadan, milletimizin iznini almadan böyle bir çalışma yapmayacağız. AK Parti’ye vereceğiniz oylarla Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gücüne güç katacaksınız” şeklinde konuştu.