Çekmeköy’de cemevini ziyaret eden AK Parti İstanbul milletvekili adayı Hüseyin Yayman, “Türkiye’nin içerisinden geçen Berlin duvarının yıkılmasını istiyoruz” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yayman, ziyaretleri sırasında HDP irtibat bürosuna da uğrayarak partililerle sohbet etti.
AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Hüseyin Yayman, seçim çalışmalarını Çekmeköy’de yoğun bir tempoda sürdürdü. Sabahın erken saatlerinde kanaat önderleri ile buluşan Yayman, daha sonra da esnafı ziyaret ederek çiçek verdi. Ziyareti sırasında Yayman, HDP irtibat bürosuna da uğrayarak partililerle sohbet etti. Daha sonra cemevine geçen Yayman, Alevi dedesi ve beraberindekiler tarafından karşılandı. Buradakilerle bir süre sohbet eden Yayman, sorunların ortak bir akılla çözüleceği mesajını verdi. Türkiye’de bazı gruplaşmaların olduğuna da dikkat çeken Yayman, “Halbuki bu duvarları yıkmamız lazım. Dünya’da Avrupa’da Berlin duvarı yıkıldı. Türkiye’nin içerisinden hala Berlin duvarı yıkılıyor. Aleviler Sünniler, Türkler, Kürtler, Müslümanlar gayrimüslimler, şimdi bu duvarları yıkmamız gerekiyor. Berlin duvarı yıkıldı, soğuk savaş dönemi bitti. Artık bizim daha fazla kardeşliği, barışı esenliği, tanış olmayı arttırmamız lazım” dedi.
Alevi dedesi ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Yayman, “Gerçekten burada bir siyasi faaliyette bulunmak için gelmedik. Tanış olmak, kardeş olmak, dost olmak ve yüreklerimizi birbirimize açmak için geldik. Alevilik sorunu bugünkü görüşmemizin gündemi değil. Gerçekten Türkiye’de barışı tesis etmek için toplumsal barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dünyada Avrupa’da Berlin duvarı kalktı. Ama Türkiye’de hala insanlar arasında mezhep ayrımcılıkları, insanlar arasında etnik ayrımcılıklar oluyor. Biz bunlara hem parti olarak hem bir vatandaş olarak, hem bir aydın olarak karşı olduğumuzu ve Türkiye’de gerçekten, Türkiye’nin içinden geçen Berlin duvarının kalkmasını istiyoruz. Türkiye’de gerçekten Alevisi ile Sünnisi ile, Türk’ü ile Kürt’ü ile yeni bir Türkiye inşa etmek lazım. Yeni bir kardeşlik inşa etmek lazım ve bizim de cemevi ziyaretimiz bu anlamda önemli” şeklinde konuştu.
Yayman daha sonra cemevinin bahçesindeki kermesi gezdi.