AK Parti’nin Maltepe Meydanı’nda düzenleyeceği miting öncesi alanda hareketlilik başladı. Erken saatlerde alana gelen vatandaşlar ön saflarda yerini aldı.
Başbakan Davutoğlu’nun bugün düzenleyeceği İstanbul mitingi öncesi, Maltepe’deki alanda hazırlıklar tamamlandı. AK Parti’nin Yenikapı Meydanı’nda düzenleyeceği mitin öncesi alanda hareketlilik başladı. Mitingin başlangıç saati 16.00 olarak duyurulduğu halde sabahın erken saatlerinde ön saflarda yer almak isteyen vatandaşlar miting alanına gelmeye başladı. Vatandaşlar, AK Parti ve Türk bayraklarıyla alana gelirken güvenlik önlemlerinin de üst düzeye çıkarıldığı gözlendi.
Öte yandan, seyyar satıcıların da miting alanında yerini aldığı görüldü.
Gineli bir vatandaş, Başbakan Davutoğlu’nu çok sevdiğini belirterek, “İstanbul’da doktor olarak çalışıyorum. Başbakanı çok seviyorum. Çünkü Afrika’ya çok büyük destek verdi. Ülkenin gelişmesi için vizyon sahibi bir lider olarak görüyoruz. İzlediği politikayı çok doğru buluyoruz” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Uğur Işılak, Maltepe’de tarih yazılacağını belirterek, “Heyecan dorukta. İstanbul mitingleri he zaman en önemli mitingledir. Bugün tarihi bir kalabalık tarihi bir coşku olacak. İstanbul yine unutulmaz anlar yaşayacak. Bu kalabalık gerektiği yerlere gereken mesajı verecek. Miting dendiğinde birlik, beraberlik, insanın heyecanını bir arada tutması aynı zamanda varlığını göstermesi demek. Bugün Maltepe Meydanı böyle tarihi bir olaya ev sahipliği yapacak” diye konuştu.
Yeliz Karakoyun, “Çok heyecanlıyım. Babam hastanede yatıyor ama onu bırakıp geldim” dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ben beklediğimizden çok daha coşkulu geçeceğine inanıyorum. Fatih gemilerle geldi. Sabahtan beri gemilerle taşınıyor. Sahili olanlar Maltepe’de denize kullanarak geldi. Daha uzak bölgeler araçlarla buraya intikal ettiler” ifadesini kullandı.